NVT

Selectie: Xander, Maxim, Viktor, Ilian, Daan, Lars, Kjell, Lukas.

Op zondag 30 augustus stond het laatste voorbereidingstornooi op het nieuwe seizoen op de agenda. Dit keer geen verre verplaatsing, maar bij de geburen van FC Zemst. Met de nieuwe uitrusting op zak vertrokken we omstreeks 13u30 richting Zemst. Met de thermometer boven de 30 graden, werd het net als op de krolcup afzien van de warmte.

14u20 SK Laar – Borgerhout
We keken al snel tegen een grote achterstand aan, en konden niets inbrengen tegen het tik-tak voetbal van onze tegenstrever. We waren zodanig onder de indruk dat het al vlug
0-9 stond. Ilian kon de eerredder scoren maar uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 1- 12. Dit was zonder meer de sterkste ploeg waar we ooit al tegen speelden.

14u40 KSK Rumst – SK Laar
We hadden slechts 5 minuten om de zware pandoering uit de vorige wedstrijd achter ons te laten en ons volop te concentreren op de nieuwe tegenstander. Al vanaf het begin was het duidelijk dat deze wedstrijd eentje was op ons niveau. Het ging zeer gelijk op en er waren kansen aan beide zijde. Het was echter kapitein Maxim die met een heerlijke knal Laar op voorsprong bracht. Maar onze tegenstander gaf zich niet zomaar gewonnen en maakte vrij snel de gelijkmaker. Met nog 2 minuten te gaan kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Rumst drukte meer en meer, maar Ilian snoepte de bal af van de tegenstander en zette Viktor op weg naar doel. Die twijfelde echter niet voor de 1-2 binnen te leggen. Rumst kon niet meer reageren en zo was de overwinning voor Laar een feit.

15u40 FC Zemst – SK Laar
Net als een week voordien was Zemst opnieuw een tegenstander. Vorige week hadden we het knap lastig tegen hen en kwamen we 2-0 achter, die we nog net konden ombuigen naar een 2-3 zege. Ook deze keer was het Zemst dat vrij snel op voorsprong kwam. Laar probeerde wel maar vond geen oplossingen voor de stugge verdediging van Zemst. Met een nederlaag speelden we voor de laatste en voorlaatste plaats en dit wouden we absoluut vermijden. We moesten dus aanvallender gaan spelen, wat resulteerde in een constante druk voor het doel van Zemst. Viktor moest noodgedwongen het veld verlaten met een lichte verreking. Kjell kwam hem vervangen en Lukas mocht een rij hoger spelen. Het resulteerde in de gelijkmaker. Niet veel later deed Maxim een herhaling uit de vorige wedstrijd, voor de supporters die het gemist mochten hebben, en bracht Laar 1-2 voor. Zemst vond geen antwoord en Lukas deed met zijn 2de treffer de boeken toe voor de thuisploeg. Met een knappe 6 op 9 werden we zo 2de in de groep en mochten we gaan spelen voor plaats 3 en 4.

1. Borgerhout 9 ptn
2. SK Laar 6 ptn
3. KSK Rumst 3 ptn
4. FC Zemst 0 ptn

16u30 SK Laar – FCV Dender
In deze kleine finale begonnen we aanvankelijk nog wel goed, maar al snel werd het duidelijk dat we tegen deze ploeg niets konden inbrengen. Ze wonnen in hun poule dan ook met een duidelijke 10-0 en 5-1, en verloren nipt tegen Eppegem met 2-3. Voor hetzelfde geld speelden ze dus de finale en dat werd vrij snel duidelijk. Hun tempo lag
Stukken hoger dan het onze en we kregen het maar niet belopen. Deze wedstrijd bestond uit 2 helften van 15 minuten en halverwege de wedstrijd stond het al 0-7.
We konden enkel uit deze wedstrijd leren dat we veel korter moeten dekken, vooral op spelhervattingen. Hier stonden we keer op keer, veel te ver van de man, en kwamen hierdoor steeds te laat om de bal te veroveren. Gaande weg de 2de helft begon het iets beter te lopen, door het nodige geroep langs de kant, en kreeg Dender het moeilijker. Niet dat we ineens de evenknie werden, maar we kwamen toch af en toe tot kansen. Op een vrije trap schoot Kjell raak, maar werd het doelpunt terecht afgekeurd, omdat hij rechtstreeks trapte. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 0-13.

Zo eindigden we deze warme, plakkerige dag op een mooie 4de plaats op 8 ploegen, hetgeen we voor aanvang van het tornooi als doelstelling hadden voorgenomen. Als we eerlijk zijn was dit het hoogst haalbare. De eerste 3 ploegen waren duidelijk beter. Zo won onze eerste tegenstander, borgerhout, uiteindelijk het tornooi, door Eppegem te verpletteren met 17-2.

Volgende week staat er een onderlinge oefenpot geprogrammeerd en op 12 september beginnen we dan aan onze competitie op de velden van Groenenhoek om 9u30 . Supporters allen op post!!!