zaterdag, 15 september, 2018
Resultaat:
NVT

Afgelopen zaterdag gingen onze gasten van Laar U9 op bezoek bij Nossegem. We vreesden dan ook voor de afleiding van de vliegtuigen, maar dit viel heel goed mee.
Voor deze wedstrijd konden we beroep doen op Senne, Vince, Jelle, Loeka, Sibe, Lenz en Lenn. Loeka begon in doel, met verder nog Jelle, kapitein en ook nog eens jarig, Sibe, Lenn en Senne aan de aftrap. Vanaf het startsein ging Laar er vol tegenaan. Nossegem werd al vrij vlug naar achter gedrukt en Lenn vuurde een eerste verwittiging op de paal. Blijkbaar hechte de thuisploeg niet veel belang aan de waarschuwing, want nog geen minuut later spatte een knal van Lenn opnieuw op de paal. De bezoekers bleven drukken en niet veel later was er dan toch de verdiende openingstreffer. Sibe trapte de 0-1 tegen de netten. Niet veel later was het Lenn, die zijn sterke start glans gaf, met de 0- 2. Nu was de thuisploeg toch even wakker geschoten en kwam het ook aan kansen. Zo konden ze alleen op Loeka afgaan en stond het 1-2. De wedstrijd was nu helemaal los en het spel ging goed op en neer. Laar zetten nog eens door en de keeper loste de bal van Lenn en Sibe kon gemakkelijk binnen duwen, 1-3. Maar nog voor het eerste blokje gedaan was, milderde de thuisploeg nog tot 2-3.

Het tweede blokje, was het net als bij het begin van de wedstrijd, Laar die het spel dicteerde. Nu met Vince als spits en Lenz die de plaats van Sibe in nam op de vleugel. De eerste kans kwam via Vince, maar hij miste onbegrijpelijk voor een leeg doel en zo bleef de 2-4 uit. Het was echter uitstel, want niet veel later duwde de thuiskeeper de hoekschop van Lenn in eigen doel. Nossegem gaf zich nog niet gewonnen en opnieuw scoorden ze tegen. Zo bleven de ploegen bij elkaar (3-4) ondanks het overwicht van de bezoekers. Maar nog voor de pauze zorgde Lenn voor een grotere voorsprong door zijn tweede doelpunt van de dag te scoren.

In de tweede helft begon Laar met Jelle in doel. Ondanks dat het tempo lag lager, kwamen er meer en meer kansen. Senne verruilde zijn spitspositie verdediger en dat ging hem veel beter af. Zo stopte hij meermaals de aanvallen van de thuisploeg. Het was Sibe, die op een schitterende pass van Lenz de 3-6 op het scorebord zette en zo zijn hattrick compleet maakte. De thuisploeg ronde een tegenaanval goed af, 4-6. Laar begon nu echter hun kansen af te maken aan 100%. Sibe scoorde de 4-7 en niet veel later schoot hij de bal op doel. Deze werd echter nog aangeraakt door een speler van de thuisploeg, wat resulteerde in een eigen doelpunt, zo stond het al vlug in de tweede helft 4-8. Ook Nossegem scoorde nog eens, maar Lenz zorgde al snel voor de 5-9. Ook Vince pakte nog zijn doelpunt mee en zorgde voor de dubbele score. De stand na 45 minuten voetballen was 5-10.

Met nog 15 minuten te spelen was de honger van de bezoekers uit Laar nog niet gestild. Loeka nam een voorzet van Sibe meteen op de slof en scoorde. Nog geen 2 minuten later was hij er al met zijn 2de doelpunt. Ondertussen was de score al opgelopen tot 5-12. Senne was goed mee opgeschoven als verdediger en kreeg nog een uitstekende kans. Zijn schot dwarrelde echter naast. Stilaan nam Laar gas terug en kwam Nossegem nog een paar keer gevaarlijk opzetten. Doelman Jelle was echter goed aan het meespelen, waardoor de thuisploeg niet meer tot score kwam in dit blokje.

Met 21 gescoorde doelpunten in 2 wedstrijden ontvangen we volgende week vol vertrouwen KSC Grimbergen aan de kerremansheide. Hopelijk kunnen we onze reeks verder zetten. Supporters alvast op post. De wedstrijd start om 12u.