Wedstrijd datum:
zaterdag, 15 februari, 2020
Resultaat:
NVT

Onze gasten waren goed gestart in 2020 met 3 overwinningen op 4 wedstrijden. Toch was er de laatste weken stilaan een dipje te merken. Dit bespraken we vrijdag nog op training met de spelersgroep, maar vorm komt niet op bestelling. Misschien ook deels door de gezondheidsproblemen die onze groep teisterde de afgelopen weken. We trokken met Stan, Vince, Senne (C), Jelle, Lennert, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn en Lars naar Nossegem. Daar speelden we al op het vroege uur van 9u30. Een tegenstander waar we dit seizoen al eerder 2 keer van verloren (4-11 en 5-2)

Loeka, Stan, Lars, Senne, Sibe, Lenz, Lennert en Vince begonnen eraan voor Laar. Het was onmiddellijk duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar en we kregen vooral een strijd op de flanken te zien. Ook de wind maakte het lastig om goed te voetballen. Buiten enkele schermutselingen krijgen de toeschouwers weinig doelgevaar te zien in de eerste 15 minuten.

In het tweede blokje krijgen we Jelle, Lenn en Mathijs te zien tussen de lijnen. Er komt ook iets meer vrijheid en Lenn verzilverd een kans en brengt Laar op een 0-1 voorsprong. Veel doelgevaar is er niet en Laar lijkt de wedstrijd onder controle te hebben met een sterk spelende Stan. Zo lijken ze met een voorsprong de rust te halen, maar in minuut 28 profiteert Nossegem van de ruimte die ze krijgen, omdat het middenveld te weinig negatieve druk zet op de tegenstander. Loeka ziet plots 3 spelers van Nossegem op hem afrennen en ze werken het beheerst af, 1-1. Nog geen minuut later zien we plots een herhaling. Gelukkig is er deze keer Loeka die ons behoed van een achterstand net voor de rust.

In het derde blokje is het spel opnieuw veel geslotener. Beide ploegen gaan veel duels aan en doelgevaar is er nauwelijks. Toch is er plots paniek bij de thuisploeg als ze de bal niet goed weggewerkt krijgen. Lenn neemt de doelman onder vuur, deze lost de bal en blijft een poosje voor het doel hangen. Uiteindelijk kunnen ze de bal in hoekschop verwerken. Zo blijft het na 45 minuten spelen nog steeds 1-1.

Een bleek spelende Sibe wordt naar de kant gehaald en de coach pept de toppers nog eens volledig op. Ze willen er nog eens vol voor gaan, maar krijgen na 3 minuten spelen in het laatste blokje een geweldige dreun te verwerken wanneer ze 2-1 achter komen. Laar heeft niet echt een antwoord hierop en Nossegem begint hun achteruit te duwen. We beslissen om alles op alles te zetten en offeren een verdediger op voor een aanvaller. Maar net wanneer de wissel plaats heeft gevonden slaagt Nossegem 2 keer toe op nog geen 2 miniuten tijd, 4-1. Loeka brengt Laar terug tot 4-2 en zo kunnen ze toch nog een slotoffensief starten. Een trap van Loeka wordt door de keeper gered en langzaam gaat de fut eruit bij de groen-witte hemden. Zo eindigt de wedstrijd op 4-2.

Ondanks de matige wedstrijd hielden we goed stand tegen Nossegem en zat er misschien wel meer in, maar daarvoor moeten we enkel naar ons eigen kijken. We waren niet scherp genoeg. Volgende week een extra wedstrijd, we spelen dan vriendschappelijk thuis tegen Delta Londerzeel. Een ploeg die op een iets hoger niveau dan wij staan ingeschreven en waar we weer naar onze beste vorm willen groeien. De wedstrijd start om 10u00. Supporters allen op post!!!