Wedstrijd datum: 
zondag, 10 april, 2016
Resultaat: 
NVT

Selectie : Xander, Tjenne, Kobe P, Viktor, Lukas, Ilian (c), Thomas, Maxim, Kjell, Lars en
als gelegenheidsdoelman trainer Geert.

Vorige keer konden we een eerste keer vieren tegen de LAARse MA’tjes, maar nu ze al een tijdje bezig zijn, en ook geregeld een wedstrijd spelen, weten we dat het niet makkelijk zal worden. Ook spelen we voor de eerste keer 9 tegen 9 en van backlijn tot backlijn, heel wat aanpassingen voor onze jonge knapen.

De wedstrijd begint aan een gezapig tempo, waar het spel mooi over en weer gaat. Het zijn echter de kids die voor de eerste kans zorgen. Op een slechte uittrap van Lana, is het Ilian die de bal oppikt, maar hij knalt de bal onbesuisd naast. Veel kansen worden er echter niet genoteerd van beide kanten. Het veld is breed en dat zijn onze gastjes duidelijk niet gewoon. Na een kleine 13 minuten staat het nog steeds 0-0. Een misverstand in de verdediging van de MA’tjes zorgt er bijna voor dat Kjell tot score komt, maar zijn poging strand naast de paal. De LAARse MA’tjes beginnen nu druk naar voren te zetten, wat resulteert in enkele hoekschoppen. We krijgen de bal moeilijk weg. Op een afgeweken bal is het uiteindelijk Elke T die uithaalt en zo doelman Geert verschalkt. De ‘oudjes’ laten begaan, maar ook de kids kunnen nog weinig klaarspelen. Zo staat het met de rust, na 25 minuten spelen 0-1 voor de LAARse MA’tjes.

Met de rust hebben gelegenheidscoach Arno en ploegafgevaardigde Wim veel werk met de kopjes terug omhoog te krijgen en het geloof in eigen kunnen weer in de ploeg te krijgen. Maar in het begin van de 2de helft is duidelijk te zien dat het toch geholpen heeft. Ook de tactische wijziging om maar met 2 verdedigers te spelen en een 2de spits, loont. De jonkies versieren enkele schotjes zonder echt gevaar. Maar tempo in de wedstrijd krijgen blijkt zeer moeilijk. De LAARse MA’tjes spelen het zeer professioneel en maken geregeld een foutje om het tempo uit de wedstrijd te halen. Ook schermen ze geregeld goed de bal af, of laten hem buiten lopen, wat bij de gastjes soms tot frustraties zorgt. Maar toch blijven ze ervoor strijden. Lukas zet enkele mama’s in de wind en speelt in op Kjell, die op zijn beurt de bal onmiddellijk voor brengt. Maxim kan er net niet bij om de gelijkmaker binnen te tikken. De kids nemen meer risico’s en gaan verder met 1 verdediger en een doelman die hoog moet komen spelen. Hierdoor komt Eva D met een counter plots alleen voor de doelman, die probeert de bal nog weg te werken, maar tegen Eva D aan, waardoor de 0-2 een feit lijkt. Maar ze is zo uit evenwicht dat ze de bal niet meer tussen de palen krijgt.
Ook Elke V krijgt nog een kans, maar een ‘sterk’ keepende trainer houdt de spanning er in. De kids krijgen nog een vrije trap, na een zoveelste fout, maar een mee opgekomen doelman trapt huizenhoog over. Een slotoffensief kunnen we echter niet meer brengen en zo eindigt de wedstrijd uiteindelijk op 0-1 voor de LAARse MA’tjes.

Al bij al een terechte uitslag, ook al gaven we weinig kansen weg. Zelf konden we ook niet gevaarlijk genoeg zijn in de zone van de waarheid. Het grote, brede veld speelde ons ook wel parten, want we kregen de bal moeilijk naar voren. Een leerrijke ervaring voor de gasten richting volgend seizoen, en hopelijk halen we het dan wel van de LAARse MA’tjes. Volgende week staat ons weekend op het programma, dus is er geen wedstrijd. Onze volgende opdracht is onze laatste thuiswedstrijd en tevens ook de laatste competitiewedstrijd op 23 april. Dit tegen het sterke VDP, de enige ploeg waar we nog geen punten tegen haalde dit seizoen. Supporters allen op post!!! Let op deze wedstrijd is om 10u30 ipv het gebruikelijke uur van 11u30.