Wedstrijd datum:
zaterdag, 1 december, 2018
Resultaat:
NVT

Na de knalprestatie (6-19) van vorige week tegen HO Wolvertem-Merchtem, stond er nu een wedstrijd tegen KVC Delta Londerzeel op het programma. De vorige keer werden we fijntjes naar huis gespeeld op londerzeel met een 3-12 nederlaag. Tegen de beste ploeg van de reeks, zouden we boven onszelf moeten uitstijgen om een goed resultaat te behalen. De selectie bestond deze keer uit Stan, Vince, Senne, Loeka, Sibe, Lenn, Rune en Wannes.

Loeka starte in doel met ook nog Lenn, Sibe, Stan en Rune op het veld. Kapitein was deze week Sibe. De thuisploeg wist dat ze van bij het begin er moest staan tegen deze sterke tegenstander en dat deed het ook. Laar voetbalde goed mee en kon zelf enkele keren dreigen. Loeka was attent op een schot uit de tweede lijn en zo bleef het enige tijd scoreloos. Rune brak de ban en zette de thuisploeg op voorsprong. De bezoekers waren toch een beetje onder de indruk en kregen het even moeilijk. Maar Laar maakte 2 keer een fout door slecht te verdedigen en zo kwam delta toch al vrij vlug op een 1-2 voorsprong. Rune kende pech met de kans op de 2-2, hij zag zijn poging stranden tegen de paal. Zo stonden de bezoekers na 15 minuten op een 1-2 voorsprong.

In het tweede blokje trok delta het tempo de hoogte in en de thuisploeg had geen antwoord klaar. We konden maar geen vat krijgen op hun goede inspeelballen waardoor we gingen rusten met een 1-7 achterstand. Ook al deed Loeka nog zo zijn best, het was onbegonnen werk voor alle kansen te redden.

Na de rust begon de thuisploeg niet onaardig, maar score lukte maar moeizaam in deze wedstrijd. Opnieuw is het Rune die tot 2 keer toe de bal net niet tegen de netten krijgt. De bezoekers werken wel af en zo klimmen ze gestaagd tot een 1-9 voorsprong. Wanneer Lenn zich nog eens goed doorzet kan Rune zijn werk afmaken en zet de 2-9 op het scorebord. Maar nog voor de 45 minuten omzijn staat het al 2-11.

Ook het laatste blokje brengt weinig beterschap. Al snel scoren opnieuw de deltanen 2 keer en drijven ze de score op tot 2-13. Het is Lenn die nog kan milderen tot 3-13, Vince kan de 4-14 nog scoren, maar uiteindelijk zijn het de bezoekers die de 4-15 eindstand vastleggen.

Ondanks dat we 2 keer sterk starten tegen een zeer goede tegenstander, zakken we telkens weg in de loop van de wedstrijd. We moeten dit hoge niveau proberen langer aan te houden en proberen mee op te gaan in de doelpunten met de tegenstander, al is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hopelijk kunnen we na nieuwjaar, wel zo’n wedstrijden naar ons toe trekken.

Hierdoor sluiten we onze eerste competitiedeel af met 7 overwinningen, 1 gelijkspel en 6 nederlagen. Het doelsaldo over 14 wedstrijden was 121-109. Hopelijk kunnen we een betere reeks neerzetten na nieuwjaar. Dit moet absoluut 1 van onze werkpunten worden. Volgende week staat er nog een vriendschappelijke wedstrijd op de kalender, op en tegen, VAC Betekom. Een ploeg uit het provinciale niveau, waarbij de uitslag van ondergeschikt belang zal zijn. Supporters alvast op post!!!