Wedstrijd datum:
zaterdag, 22 september, 2018
Resultaat:
NVT

Na een mooie competitiestart stond er een moeilijke thuiswedstrijd op de agenda. KSC Grimbergen kwam op bezoek. Vooraf misschien getipt als de moeilijkste ploeg van onze reeks. Benieuwd wat voor een wedstrijd we gingen krijgen. Voor deze wedstrijd konden we beroep doen op Vince, Jelle, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn en Rune.

Loeka begon in doel, met verder nog Jelle, Sibe die deze week de kapiteinsband had, Lenz en Vince aan de aftrap. Vanaf het startsignaal werd het tempo in de hoogte getrokken. Beide ploegen gingen er onmiddellijk vol voor. Het resulteerde in vele duels en een snel baltempo. De thuisploeg slaagde erin de bezoekers goed weerwerk te bieden, maar tot kansen kwamen ze moeilijk. Het waren de bezoekers die scoorden, maar de scheidsrechter had even voordien al gefloten voor een duwfout op Jelle. Grimbergen kwam nog enkele keren dreigen, maar Loeka stond paraat. Op een snelle hervatting van hem richting Sibe, kon die de bal tot bij Vince krijgen en die tikte op het juiste moment tegen de bal, 1-0 voor de thuisploeg. Mooi doelpunt van Vince, ondanks dat hij ten opzichte van zijn rechtstreekse tegenstander, 2 hoofdjes kleiner was. Het belette hem ook niet om de verdediger van de bezoekers constant onder druk te gaan zetten. Niet veel later was ook Grimbergen daar met een snelle herneming langs de zijlijn. Laar was even niet attent genoeg, 1-1 na 10 minuten. De wedstrijd ging nu zeer snel op en neer. Lenz kon de bal afsnoepen van zijn tegenstander en kon op doel afgaan. Hij bleef rustig en vlamde de 2-1 tegen de netten. Mooie inspanning die beloond werd met een doelpunt, zijn derde wedstrijd op rij dat hij weet te scoren, wat een debuut! Na 15 minuten stond het zo 2-1 voor de thuisploeg.

Lenn, Rune en Mathijs kwamen in de plaats van Jelle, Lenz en Vince. Met nieuwe krachten werd er onmiddellijk weer een hoog tempo ontwikkeld. Lenn zette zich als staart een eerste keer door, maar de kans ging naast. Ook Mathijs wist op de achterlijn een bal af te pakken en haalde verassend uit. De bezoekende keeper had de nodige moeite om hem nog net in hoekschop kon duwen. De thuisploeg nam nu stilaan de bovenhand en duwde Grimbergen achteruit. Het resulteerde enkele ogenblikken later in de 3-1, een doelpunt van Sibe. Nog geen twee minuten later kreeg hij weer een kans, dit keer trapte hij de bal met buitenkantje voet geweldig binnen. Ook Rune bracht zijn steentje bij door zich in elk duel te smijten op de vleugel. Zo kon Laar gaan rusten met een welverdiende 4-1 tussenstand. Dit waren ongetwijfeld hun beste 30 minuten van het seizoen.

In het begin van de tweede helft waren het de aangeslagen bezoekers die iets wouden rechtzetten en Laar onmiddellijk onder druk zette. Jelle had het moeilijk om nog alle aanvallen af te blokken, en niet veel later was er al een doelpunt van Grimbergen. Laar had echter voldoende vertrouwen getankt in de afgelopen weken, dat het zich niet snel van de wijs liet brengen. Alweer met een goede herneming van het spel van doelman Loeka, kwam de bal via Lenn voor doel terecht. Een schot van Vince werd in eerste instantie nog gered, maar de bal belandde voor de voeten van Lenz die zijn tweede doelpunt van de dag scoorde, 5-2. De moed zakte stilaan weg bij de bezoekers, zelfs bij hun technische staf. Die klaagde over tijdrekken langs Laar kant, terwijl we wel degelijk een speler met pijn hadden. Het zei dan ook veel over hun sportiviteit. Laar kreeg nu even wat meer vrijheid en Lenn profiteerde optimaal om de 6-2 binnen te duwen. Een trap van Vince ging ook nog net naast de paal. Aan de overzijde werd er nog eens gescoord, zodat het na 40 minuten spelen 6-3 stond. Op een hoekschop van Grimbergen was het Lenn die snel counterde. Grimbergen deed er nog alles aan om hem te stoppen, maar hij kon tot tweemaal toe over een tackel springen. Alleen voor de keeper twijfelde hij niet en vlamde de 7-3 tegen de touwen. Wat een actie van Lenn, die hiermee zijn fantastische wedstrijd extra glans gaf.

Met nog 15 minuten te gaan, was het Grimbergen dat alles of niets ging spelen. Zo begonnen ze meer de afstandsschoten te hanteren en kwam hun keeper ook wat meer mee. Het leverde meteen 2 doelpunten op zodat de spanning weer volledig terug kwam. De thuisploeg zag af en het was al Grimbergen wat de klok sloeg. Gelukkig was er toen Loeka die met enkele prachtige reddingen de thuisploeg overeind hield. En toen hij dan toch eens geklopt was, bracht Lenn redding op de doellijn. Toch werd het echter bibberen voor de thuissupporters toen Grimbergen de aansluitingstreffer scoorde. Het doelpunt ging echter niet door, aangezien de ref al gefloten had voor een bal die over de zijlijn was gegaan. Loeka lanceerde Lenn nog eens en die zorgde voor een kleine opluchting op de kerremansheide door de score opnieuw te vergroten tot 8-5. De buit was nu zo goed als binnen. Ook een late treffer van Grimbergen had niet veel betekenis meer. Zo werd de eindstand 8-6.

Een geweldige eerste helft van de hele ploeg, een super actie/counter en de strijdvaardigheid van alle spelers om een resultaat over de eindstreep te trekken. Wat zouden we nog meer willen ;-). “Echt super gedaan van AL die gasten. Ook degene die er vandaag niet bij waren. Zij werkten hier ook aan mee op training”, zei een glunderde trainer dan ook na de wedstrijd. Maar we willen nog verder vooruit, te beginnen op training deze week en volgende week met de uitwedstrijd op FC Melsbroek. De aftrap is om 10u00, supporters allen op post!!!