Wedstrijd datum:
zaterdag, 6 oktober, 2018
Resultaat:
NVT

Na een mindere prestatie vorige week tegen Melsbroek hoopten we op een reactie van de ploeg. Met een wedstrijd op de agenda tegen HO Wolvertem Merchtem konden hopelijk onze gasten hun woorden in daden omzetten. Voor deze wedstrijd konden we beroep doen op Senne, Jelle, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenn, Wannes en debutant Mauro.

Jelle begon in doel, met verder nog Lenn, Sibe, Wannes en kapitein Mathijs aan de aftrap. Vanaf het begin was het duidelijk dat Laar deze week wel bij de les was. Al snel duwden ze de bezoekers naar achteren en creƫerden ze de eerste kansen via Mathijs. Sibe kreeg niet veel later een opgelegde kans maar besloot op de keeper, in de rebound ging ook zijn poging hoog over het doel. Ook Wannes zijn pogingen stranden naast het doel. Het leek alsof de bal er niet in wilde gaan vandaag. Na 7 minuten spelen konden we dan toch de score openen via Sibe. Zijn schot ging via de paal binnen, 1-0. Nog geen minuut later was de gelijkmaker echter al een feit. Laar was niet aangeslagen van de snelle gelijkmaker en Lenn zorgde al snel voor de nieuwe voorsprong, 2-1. Laar was nu on fire, via het snel druk zetten op de bezoekende keeper door Mathijs kon Sibe de bal onderscheppen en de 3-1 binnen schieten. Sibe was nu op dreef ging zijn flank af, sneed naar het midden en plaatse de 4-1 tegen de touwen. Zijn hattrick was na 13 minuten al een feit. Ook de bezoekers gaven nog teken van leven en schakelde snel om bij een hoekschop van Laar. Lenn was echter zeer attent toen doelman Jelle verslagen was om de bal van de lijn te keren. Nog voor het einde van het eerste blokje vergrote Laar nog hun voorsprong. Sibe trapte van ver op de paal, Wannes was goed gevolgd en tikte de 5-1 binnen.

Bij het begin van het tweede blokje mochten we het debuut van Mauro beleven. Ook Loeka en Senne kwamen in de ploeg. Laar domineerde maar liet het tempo toch wat zakken. De bezoekers kwamen beter in hun spel zodat de wedstrijd meer in evenwicht verliep. Al snel was de 5-2 een feit. Jelle stuurde Loeka weg op de flank en hij zorgde dan weer met een doelpunt voor de 6-2 tussenstand. HO Wolvertem-Merchtem wou zich niet zo snel gewonnen geven en vocht terug tot een 6-4 stand. Maar doelpunten van Sibe en Loeka brachten Laar weer op een veiligere voorsprong. Mauro behoede Laar voor een nieuw tegendoelpunt. Toch was het niet veel later wel prijs voor de bezoekers en stond het 8-5. Net voor de rust kreeg Laar nog een mogelijkheid om te score, maar een aarzeling tussen Sibe en Mauro wie naar doel zou trappen, zorgde ervoor dat er niet meer gescoord werd voor de rust.

Na de rust kwamen de meeste spelers moeilijker in hun ritme, of lag het warme zonnige weer aan de basis voor het iets rustigere tempo. Net als in het begin van de wedstrijd bleven doelpunten nu ook een tijdje uit. Doelman Loeka moest even naar de kant toen hij onzacht in aanraking kwam met ploegmaat Mathijs. Zo kwam Jelle opnieuw tussen de palen. Senne kwam ook nog eens goed mee naar voren, maar kon onvoldoende kracht achter zijn schot steken. Lenn achtte echter dat zijn moment gekomen was en scoorde 2 doelpunten op zeer korte tijd. Zo stond het al 10-5. Ook Lenn had nu zijn hattrick te pakken. De bezoekers scoorde nog tegen zodat het na 45 minuten 10-6 stond.

Met nog 15 minuten te spelen leek de wedstrijd binnen te zijn voor Laar. Maar de bezoekers kwamen toch nog opzetten met een slotoffensief. Na 50 minuten voetballen was onze voorsprong teruggelopen tot 2 doelpunten, 10-8. De thuisploeg besefte dat ze nog 1 keer het tempo in de hoogte moest jagen voor de winst binnen te halen. Lenn nam zijn ploeg op sleeptouw en gaf het voorbeeld aan de andere. Enkele ogenblikken later was het op een hoekschop van Loeka dat Lenn verschroeiend uithaalde en zijn 4de doelpunt van de dag tegen de touwen joeg. Maar de aanjager moest niet veel later even naar de kant, toen een bal recht in zijn buik vloog. Ook de andere spelers van Laar beseften dat ze nog 1 keer alles moesten geven om de winst binnen te halen. Loeka zorgde niet veel later al voor de 12-8 tussenstand. Met zijn derde doelpunt van de dag had hij ook zijn hattrick beet. Sibe zag niet veel later Loeka voor doel staan en die scoorde opnieuw, 13-9. Lenn stuurde Sibe ook nog eens weg en die scoorde zijn 5de doelpunt van de middag 14-9. De bezoekers kregen nog het slotakkoord met een doelpunt dat enkele nog de score milderde voor hen tot 14-10.

Zo konden onze gasten hun 150ste wedstrijd afsluiten met een mooie overwinning. Toch is het enige minpuntje van de dag de vele tegendoelpunten die we blijven nemen. Hier moeten we verder aan werken in de komende weken. Volgende week zijn we al aan de laatste wedstrijd van de heenronde toe in deze competitie voor nieuwjaar. We trekken dan richting Londerzeel waar we Delta bekampen. Een hele goede ploeg hebben we vernomen, die nog niet verloren zou hebben. Hopelijk kunnen wij hun die volgende week dan aansmeren. De wedstrijd start om 10u. Supporters allen op post!!!