Wedstrijd datum:
zaterdag, 17 november, 2018
Resultaat:
NVT

Na de nederlaag van vorige week tegen KSC Grimbergen, stond er deze week een wedstrijd tegen FC Melsbroek op het programma. De vorige keer verloren we tegen hun met 8-3, dus ook deze keer een moeilijke opdracht. De selectie bestond deze keer uit Stan, Vince, Jelle, Loeka, Mathijs, Lenz, Lenn en Wannes.

Laar begon eraan met Loeka in doel. Verder stonden Jelle, Lenz, Stan als kapitein en Vince op het veld. Het vertrouwen had de voorbije 2 weken duidelijk een deuk gekregen, waardoor Laar aarzelend aan de wedstrijd begon. Het waren de bezoekers die een eerste kans lieten optekenen, maar Loeka was attent. Ze kregen nadien nog enkele mogelijkheden, maar ook de dreiging van de bezoekers was van korte duur, waardoor de wedstrijd er eentje was met vele duels op het veld. Laar groeide in de wedstrijd en kreeg enkele kleine kansen via Lenz en Vince. Stan deed zijn kapiteinsband alle eer aan en ging volop mee in de strijd. Op een voorzet van hem geraakte Vince net niet op tijd gedraaid, waardoor de kans weg was. Na 10 minuten lukte het dan toch voor de thuisploeg. Lenz kreeg de bal uit het geharrewar voor doel en trof raak. 1-0 voor de thuisploeg. Dit bleef het ook tot het einde van het eerste blokje.

Met Lenn, Wannes en Mathijs kwamen er 3 nieuwe spelers tussen de lijnen bij de thuisploeg. De wedstrijd bleef op het zelfde matige tempo doorgaan. Geen van beide ploegen kon de wedstrijd volledig naar hun toe trekken. Wannes zijn poging miste wat kracht en dat van Mathijs wat richting zodat de score onveranderd bleef. De bezoekers kwamen bijna niet meer aan kansen, zodat Loeka wat meer kon meevoetballen. Zo werkte Melsbroek een bal weg in de voeten van Loeka. Die bleef kalm en drijfde met de bal naar voren. Hij zag zijn kans en ging voor het schot dat op heerlijke wijze binnen ging. 2-0 voor Laar. Lenn verdeelde van achteren uit het spel en kreeg zelf ook nog enkele kansen, maar er werd niet meer gescoord voor de rust.

Na de rust kregen we Jelle in doel. Lenn, Lenz, Loeka en Vince waren de veldspelers van dienst. Laar trok het tempo nu geleidelijk de hoogte in. Maar echte grote kansen bleven achterwege. Lenz in het zijnet, aan de andere kant mocht Loeka op doel afgaan, maar zijn poging ging er ook naast. Zo bleef de voorsprong miniem en was de wedstrijd alles behalve gespeeld.
Met nog 15 minuten te gaan moest de thuisploeg er nog eens volledig voor gaan om de winst binnen te halen. Lenn besefte dit maar al te goed en scoorde de 3-0. Het werkte bevrijdend voor Laar en de bezoekers werden hierdoor mentaal gekraakt. Laar kon de score nu verder opdrijven met Mathijs die zijn verdiende doelpuntje meepakte. Zo stond het 4-0. Wannes dreef de score ook nog verder op tot 5-0. Melsbroek ging nog op zoek naar een eerredder, maar die kwam er door sterk keeperswerk van Jelle niet, waardoor we onze eerste clean sheet van het seizoen konden noteren.

Het was een collectieve sterke prestatie, waarbij we deze keer van iedereen de inzet en motivatie kregen die er hoort te zijn. De spelers waren dan ook uitzinnig van vreugde na de wedstrijd. Volgende week spelen we onze laatste uitwedstrijd van de competitie. We trekken dan naar de velden van HO Wolvertem-Merchtem. De wedstrijd start om 11u15. Supporters allen op post!!!