Wedstrijd datum:
zaterdag, 18 januari, 2020
Resultaat:
NVT

Na een goed begin van het jaar met een overwinning bij de buren van Zemst, stonden we voor een nieuwe opdracht. Deze keer thuis tegen Vilvoorde City. Een ploeg die we dit seizoen nog niet tegen gekomen zijn, maar wel kennen van het vorige seizoen. Met die wedstrijden in gedachte, wisten we dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.
De selectie voor Laar bestond deze keer uit Stan (C), Vince, Senne, Lennert, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn, Elias en Bent. Jelle moest in extremisch nog afhaken, omdat hij nog onvoldoende hersteld was.

Bij onze toppers stond Loeka tussen de palen. Stan, Senne en Lennert gingen de boel op slot gooien. Sibe, Lenn en Lenz moesten de aanvoer verzorgen voor onze spits Elias. Laar startte bijzonder sterk en gedreven aan de wedstrijd. Het nam de tegenstander onmiddellijk bij de keel en dicteerde het spel. Maar ondanks de dominantie was er weinig echt doelgevaar. Wanneer Lennert na 9 minuten spelen een hoekschop trapt, raakt Sibe de bal met de knie in plaats van zijn voet wat de bedoeling was. Het zorgde ervoor dat de keeper van de bezoekers verrast was en de bal tegen zijn netten zag verdwijnen. 1-0 en dit was volgens het spelbeeld terecht. Door telkens snel druk op de balbezitter van Vilvoorde te zetten, kwamen ze niet tot spelen en gaf Laar bijna niets weg van kansen. Bij een snelle flankwissel komt een infiltrerende Lenn plots alleen voor doel. Die geeft de keeper geen kans en zet Laar na 13 minuten op 2-0 voorsprong. Dit hebben we nog niet vaak meegemaakt dat we zo weinig doelkansen nodig hebben om 2 keer te scoren.

Bij het begin van het tweede blokje zien we Mathijs, Vince en Bent tussen de lijnen voor de groen-witte hemden. Laar krijgt nog een mooie kans op de 3-0, maar het schot van Bent gaat ernaast. Dan begint plots de motor stil te vallen van Laar en nemen de bezoekers over. Het is nu een totaal anders wedstrijdbeeld. Dit is heel lang geleden dat we zo een gigantische terugval kenden. Plots is Laar nergens meer en mag het blij zijn dat het met een 2-2 stand de rust kan induiken.

De wedstrijd is nu op een cruciaal moment, want de ploeg die na rust als eerste scoort zou wel is de zege kunnen meegraaien. Maar ondanks deze verwittiging van de trainer tijdens de rust, zien we al na 1 minuut Vilvoorde weer scoren. Deze goal kwam er door niet scherp te zijn in de duels en ook Loeka gaf geen beste indruk op dit relatief simpel schot. Laar geeft een 2-0 voorsprong zomaar uit handen en staat nu zelf een eerste keer dit jaar op achterstand. Vilvoorde ruikt bloed en blijft doorduwen. Gelukkig herpakt Loeka zich vlug en behoed zijn ploeg met een paar reddingen voor een grotere achterstand. Het geeft de Larenaars zelfs moed en ze knokken zich geleidelijk aan terug in de wedstrijd. Een hoekschop van Bent komt voor en wordt door de druk van Lenn, ongelukkig ontzet door de bezoekers en zij zien zo de bal in eigen doel verdwijnen. Zo staan de bordjes na 43 minuten weer in evenwicht.

Met nog 15 minuten te gaan neemt de spanning toe met de 3-3 tussenstand. Maar de thuisploeg is van plan om er nog eens stevig voor te gaan. We zien nu weer het Laar van in het begin van de wedstrijd. Met veel druk op de baldrager, waardoor er veel ballen vlug gerecupereerd worden. Ook kansen komen er, maar voorlopig zonder succes. Lenn ziet een poging net naast gaan en ook Vince krijgt net niet genoeg kracht in zijn trap. Wanneer de bezoekers er toch eens proberen uit te komen, staan Stan en Senne sterk te verdedigen en winnen bijna elk duel. Ook de doeltrappen van de vilvoordenaars worden steeds onderschept door Laarse spelers. De thuisploeg blijft de druk opvoeren en ze krijgen zowaar hoekschop na hoekschop. De paniek groeit bij de bezoekers en op de zoveelste hoekschop van Bent is het eindelijk prijs. Een nieuwe owngoal brengt Laar op 4-3. Met nog 4 minuten te spelen, schakelt de thuisploeg snel om naar plan B, waarmee ze geen risico’s gaan nemen en voldoende tijd nemen bij spelhervattingen. Zo komen ze niet meer in de problemen en trekken de zege over de eindstreep.

Een overwinning die leuk aanvoelt omdat het lang duurde voor het beslist werd, maar wel eentje om te analyseren. Het is de grootste terugval in een wedstrijd van dit seizoen. De voorbije seizoenen hadden we dit wel vaker voor, vooral in het derde blokje. We dachten hiervan af te zijn, maar niets leek minder waar. Hopelijk was het een eenmalig feit. Zo dominant we waren in het eerste blokje, waren we nergens meer te bespeuren in het tweede en derde blokje. Toch ook een pluspunt dat ze het tijdens de wedstrijd zelf al opnieuw konden recht trekken. Er werd niet op elkaar gezeurd, ondanks het mindere spel en de vele balverliezen. Ze trokken er elkaar door en kwamen opnieuw boven water in het laatste blokje. Knap van de gasten. Komende zaterdag een nieuwe thuiswedstrijd. Een ploeg die we nog nooit bekampte komt dan op bezoek, namelijk KCS Machelen. De wedstrijd start uitzonderlijk om 12u30. Supporters allen op post!!!