Wedstrijd datum:
zaterdag, 22 februari, 2020
Resultaat:
NVT

Normaal was er een vrij weekend, maar dit was zonder onze toppers gerekend. Zij hadden een vriendschappelijke wedstrijd op de kalender thuis tegen KVC Delta Londerzeel. Een ploeg waar we vorig seizoen 2 keer van verloren en die nu ook een reeks hoger speelt dan ons in competitie. Een goede test dus voor te zien waar we staan. De selectie was wat kleiner dan gewoonlijk door het krokusverlof en ook Stan viel nog ziek af. Vince, Jelle, Lennert, Loeka, Sibe (C), Lenz, Lenn, Elias en Lars waren er wel bij. Ze werden aangevuld met Siebe N van de U9.

Aan de aftrap, Lennert, Lars, Jelle, Lenn, Sibe, Loeka, Lenz en Elias. De wedstrijd startte aan een behoorlijk tempo, maar we deden onmiddellijk goed mee. Lennert was alert bij een eerste schotje van de bezoekers. Laar probeerde mee te voetballen en zochten elkaar in de combinatie. Wanneer Lenz met een dieptepas Sibe alleen richting doel zet, rond die het mooi af door de keeper op het verkeerde been te zetten, 1-0. De bezoekers lijken wat aangeslagen en Laar speelt beter en beter. Het levert regelmatig doelgevaar op. Zeker vanop de linkse flank waar Loeka een ware gesel vormt voor zijn rechtstreekse tegenstander met zijn versnellingen. Hij is niet af te stoppen en zo wijkt een voorzet van hem af op een speler van Delta en de bal vliegt in doel, 2-0 en niet eens onverdiend. Zo lijken we met een comfortabele voorsprong het eerste blokje af te sluiten. Delta komt nog even opzetten en een ongevaarlijke voorzet wordt door Lenn nog net aangeraakt en ook hier zien we een eigen doelpunt. Hier had keeper Lennert moeten roepen, dan had hij de bal voor het oppakken.

Met een 2-1 voorsprong beginnen we aan het tweede deel. Voor Laar is ondertussen Vince en Siebe N tussen de lijnen verschenen. Ook hier zien we weer een sterk spelende thuisploeg, ondanks de hevige tegenwind. Loeka blijft maar voortdoen met zijn flank af te gaan. Vince komt net tekort op een voorzet van hem om de score verder op te drijven. Siebe N zet zich ook volledig in en wordt goed bijgestaan door Lenn die achter hem speelt op de rechterflank. Lennert ziet een paar keer een schot naast zijn doel verdwijnen, maar echt gevaarlijk zijn de bezoekers niet. Wanneer de bezoekende keeper een bal lost, is er een goed gevolgde Vince om de 3-1 te scoren. Na 28 minuten scoort delta zijn tweede van de dag en zo gaan we rusten met een 3-2 tussenstand.

Na de pauze zien we een feller delta tussen de lijnen. Ze zijn niet van plan om hun zomaar gewonnen te geven. Laar probeert ook af en toe voor doelgevaar te zorgen. Een hoekschop voor de thuisploeg luidt een counter in voor de bezoekers. Loeka komt te vroeg uitgelopen en is zo volkomen kansloos op de trap van de bezoekende aanvaller, 3-3. Het lokt een reactie uit van de thuisploeg en Elias zorgt met een schot tegen de lat, dat de bal toch over de doellijn verdwijnt en zet zijn ploeg opnieuw op voorsprong 4-3. Enkele minuten later krijgt dezelfde Elias nog een grote kans, maar de keeper doet een geweldige redding. Geen 5-3 en misschien wel het kantelmoment van de wedstrijd, aangezien de bezoekers wel scoren aan de overkant. Zo staat het mooi in evenwicht na 45 minuten spelen.

Onze spelers hebben bijzonder veel gegeven tegen deze sterke tegenstander. Ze spelen een niveautje hoger en hebben dan ook nog eens 3 spelers mee die al een heel seizoen meespelen met hun U11. Een ware aanvalsgolf van Delta zorgt ervoor dat Loeka onder vuur genomen wordt. Er is geen houden meer aan en zo komen ze na 51 minuten een eerste keer op voorsprong. De bezoekers zijn feller in de duels en Laar kan er geen meer winnen. Ook misschien deels door het harde en soms vuile spel van de bezoekers. Maar onze toppers moeten zich hierboven leren zetten en hun minder laten intimideren. De veer breekt en de kopjes gaan dan ook logisch naar beneden wanneer de 4-6 valt. Ook de 4-7 volgt nog en zo eindigt de wedstrijd ook.

Een mooie prestatie tegen deze sterke ploeg, ondanks de nederlaag. Aan strijdlust geen gebrek, spijtig van het laatste blokje, maar een terechte uitslag op het einde denk ik. Zeker omdat er enkele spelers van ons uit de wedstrijd gehaald werden door het iets ruwere spel van de bezoekers. Er werd dan ook veel geklaagd na de wedstrijd. Maar ze moeten verder terugkijken dan het laatste blokje en het positieve van de eerste 40 minuten onthouden. Volgende week spelen we thuis tegen KFC Baal. De wedstrijd start om 10u00. Supporters allen op post!!!