Wedstrijd datum:
zaterdag, 14 september, 2019
Resultaat:
NVT

Op een nazomerse zaterdag kwam KNV Keerbergen langs voor onze toppers partij te geven. Na de nederlaag van vorige week in Leuven, hoopten we nu op een beter resultaat.
De selectie bestond deze keer uit Stan, Vince, Senne, Jelle, Lennert, Loeka (C), Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn, Bent en Lars.

Rond de klok van 10 stonden onze jongens paraat om er stevig in te vliegen. De bezoekers schrokken zich dan ook een hoedje met de verschroeiende start van Laar. Ze duwden de bezoekers terug op eigen helft en speelde de bal vlot rond. Loeka was er na 2 minuten al bij om de 1-0 op het scorebord te zetten. Het gaf hem vertrouwen en niet veel later leverde hij al een assist voor Sibe die de 2-0 scoorde. Laar was on-fire en dat was eraan te zien. Met doelpunten van Lenn, Loeka en Bent stond het na 9 minuten al 5-0 voor Laar. Wanneer de bezoekers eindelijk naar adem kunnen happen, scoren ze al vlug voor de zekerheid een eerredder. Maar de honger van Laar was nog niet gestild. Lenz zorgde meteen daarna voor de 6-1 en Loeka maakte zijn hattrick met de 7-1. De Groen-Witte supporters genieten met volle teugen van deze demonstatie. Sibe zorgt net voor het einde van het eerste blokje nog voor de 8-1 tussenstand.

Laar begon aan het volgende blokje aan een iets minder tempo, maar toch zorgde een eigen doelpunt bij de bezoekers dat de score bleef oplopen. Laar liet de teugels los en de bezoekers knokten zich geleidelijk in de wedstrijd. Het slaagde er ook in want we kregen nu een wedstrijd dat in evenwicht was. Kansen vielen te noteren aan beide kanten en Vince had plots wat meer werk dan in het eerste blokje. De tweede goal was dan ook terecht voor Keerbergen. Ook Lenz pikte nog een doelpunt mee na 28 minuten. Het was echter niet het laatste wapenfeit voor de rust, Keerbergen scoorde nogmaals waardoor beide ploegen de kleedkamer indoken met een 10-3 ruststand.

Na de pauze viel er nog weinig te zien van het wervelende Laar van in het eerste blokje. De bezoekers namen de touwtjes in handen en Laar was nergens meer te bespeuren. Met 3 doelpunten zorgde Keerbergen ervoor dat we stilaan terug een wedstrijd kregen. Wat een ommekeer was dit. Het stond zo na 45 minuten spelen 10-6.

De trainer probeerde de spelers wakker te schudden, aangezien ze de overwinning stilaan leken weg te geven. Gelukkig was er nog een geruststellende voorsprong van 4 doelpunten, toch was het belangrijk om zo vlug mogelijk nog eens de netten te laten trillen zodat de bezoekers mentaal zouden kraken. Laar gaf nu opnieuw thuis en ze vochten terug voor elke bal. Door de opgeklommen temperatuur was het ondertussen wel minder gemakkelijk om een tempo, zoals bij het begin van de wedstrijd, te creƫren.
Het bleef opletten geblazen bij de tegenprikken van Keerbergen. Maar wanneer Lenz zijn duivels ontbindt en een solo actie opzet voor het doel, gaan alle alarmen af bij de bezoekers. Ze krijgen hem niet gestopt, zijn schot wordt nog half geblokt maar verdwijnt achter de rug van de keeper in doel. 11-6 en de wedstrijd was gespeeld. Veel viel er nadien meer te noteren. Zo werd deze wedstrijd afgefloten met een 11-6 eindstand.

Laar opende zeer sterk en speelde een bijzonder sterk blokje met vele combinaties en samenspel. Maar dit zien we week op week verdwijnen naar gelang de wedstrijd verder gaat. Het is wel de eerste keer dat ze het een volledig blokje volhouden. Volgende week staat er een heuse derby op het programma tegen de buren van FC Zemst. De wedstrijd start om 13u00. Supporters allen op post!!!