Wedstrijd datum:
zaterdag, 28 september, 2019
Resultaat:
NVT

Het warme weer van de voorbije weken had plaats geruimd voor een grijze, druilerige dag. Na de spannende wedstrijd van vorige week tegen FC Zemst die we met het kleinste verschil wonnen, gaven we deze week thuis partij tegen Haren. De selectie van Laar bestaat deze week uit Vince, Senne, Jelle, Loeka, Mathijs, Sibe (C), Lenz, Lenn, Mauro, Bent en Lars. De geblesseerde Stan werd nog vervangen, waardoor Lennert de selectie vervolmaakte.

De bezoekers starten het scherpste aan de wedstrijd. Een eerste goede kans wordt door Loeka in hoekschop verwerkt. Op de corner is het weer gevaarlijk voor doel wanneer Sibe een tweede keer zijn rechtstreekse man te veel ruimte geeft. Laar heeft het moeilijk en kan er zelden maar uitkomen. Tot kansen komen ze al helemaal niet. De bezoekers laten de bal goed rondgaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze het openingsdoelpunt op hun naam schrijven. Laar probeert toch wat meer mee te spelen en Vince en Sibe krijgen toch al eens een kansje. Lars is achteraan zeer attent en haalt er veel tegenaanvallen uit. Senne en Jelle hebben meer dan hun handen vol aan hun tegenstander. Lenn probeert het eens met een solo, maar ook zijn schot wordt tijdig geblokt door haren. Mathijs zorgt met zijn stoorwerk voor een nieuwe hoekschop voor
Laar, maar scoren in het eerste blokje zit er niet in.

Bij het begin van het tweede blokje krijgen we Mauro, Lennert, Bent en Lenz tussen de lijnen voor Laar. Vince, Mathijs, Lars en Jelle kunnen even tot rust komen. Opnieuw hetzelfde wedstrijdbeeld. Haren domineert en voor de thuisploeg is het alle zeilen bijzetten met zijn momenten. Ze moeten zich echter na 23’ een tweede keer gewonnen geven. Haren lost de greep en Laar komt zowaar druk zetten. Een voorzet van Lenn komt perfect voor doel en Sibe kopt hem heerlijk binnen. Een duidelijke opluchting is zichtbaar in de ploeg die het deze wedstrijd al behoorlijk moeilijk hadden. Maar nog geen halve minuut na de aansluitingstreffer slagen de bezoekers genadeloos toe 1-3. Na 28 minuten onderschept Sibe een bal en kan alleen op de doelman afgaan. Hij is niet koelbloedig genoeg en trapt recht op de keeper, en zo weg uitstekende mogelijkheid om weer te naderen tot 1 doelpunt. Beide ploegen trekken met een 1-3 tussenstand richting kleedkamer.

In het derde blokje neemt Haren de wedstrijd terug in handen. Voor Laar is het weer achter een ongrijpbare bal lopen. Wanneer ze dan ook nog wat efficiënter worden staat het al vlug 1-5. Gelukkig kan Lennert nog milderen met een heerlijke trap. Zijn bal wordt gedragen door de wind en vliegt over de keeper in het doel. Zo heeft hij zijn doelpunt beet, die hij zo graag wou voor zijn onlangs overleden grootouder.

Nog 15 minuten te spelen en een logische 2-5 tussenstand. Maar de thuisploeg valt helemaal uit elkaar in dit laatste blokje. Vince komt zo terecht in een schietkraam. De ballen die Laar ziet worden dan ook nog eens gewoon weggetrapt in plaats van de rust te bewaren. Het resulteerde dit blokje alleen al in een 0-6 uitslag.

We speelden tegen een ploeg dat in de 5 gespeelde competitiewedstrijden technisch het sterkste was. Maar toch konden we 3 blokjes strijden met hun. Het is dan ook zuur dat we het laatste blokje niet thuis gaven, vond de trainer. Het evenwicht was ook uit de ploeg dit laatste blokje en dit was duidelijk merkbaar. Volgende zaterdag wacht een verplaatsing naar Boortmeerbeek. De wedstrijd start om 10u45, supporters allen op post!!!