Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 9 november, 2019
Resultaat: 
NVT

Onze toppers hadden afgelopen weken een mooie reeks overwinningen bijeen gevoetbald. Na drie zeges wilden ze die lijn maar al te graag doortrekken tegen de geburen van FC Zemst. Zeker de pimpernellers van Laar waren super gemotiveerd, aangezien er een klasgenootje bij de tegenstander meespeelde. De selectie van Laar bestond uit Stan, Vince, Senne (C), Lennert, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn, Mauro, Bent en Lars. Door een blessure werd er nog een last minute wissel doorgevoerd en kwam Jelle nog bij de selectie voor Mathijs.

Laar begon met Loeka in doel. Verder stonden Stan, Lars en Senne op de verdedigende posities. Lenn stond centraal. De aanvallendere posities waren voor Lenz, Sibe en Mauro.
De bezoekers van Zemst begonnen furieus aan de wedstrijd. Waarschijnlijk had de nipte nederlaag van de vorige keer, 5-6, er iets mee te maken. Ze hanteerden een zeer hoog tempo en ook bij de spelhervattingen maakten ze tempo. Gelukkig stond Laar ook vanaf het eerste fluitsignaal op scherp en kregen we onmiddellijk een mooie strijd te zien. Beide ploegen probeerde hun wil op te leggen en Zemst slaagde daar het meeste in. Veel doelgevaar ging er niet onmiddellijk mee gepaard. De laarse achterhoede stond sterk te spelen en verloren weinig duels. Zelf komt Laar ook niet tot kansen. Het openingskwartier was vooral een strijd op het middenveld. Het balbezit was in het voordeel van de bezoekers.

In het tweede kwartje krijgen we voor Laar Lennert, Vince, Jelle en Bent tussen de lijnen. Zemst verliest geleidelijk aan de bovenhand en Laar dwingt ze iets meer achteruit. Lenn recupereerde veel ballen op het middenveld en komt met een schot dicht bij de openingsgoal. Niet veel later komen Vince en Bent net te kort op een voorzet van Lennert. Zemst steekt ook nog eens zijn kop aan het venster. Jarne haalt verschroeiend uit, maar Loeka pareert de bal uitstekend en duwt hem over het doel. Net voor de rust nog een kans voor Laar om op voorsprong te komen. Maar Bent ziet zijn poging naast gaan.

Met een 0-0 ruststand lijkt het erop dat de ploeg die de score opent een grote optie neemt op de overwinning. Beide ploegen komen dan ook weer scherp uit de kleedkamer. De wedstrijd blijft verder gaan aan een hels tempo. Zemst zet Laar onder druk met een aantal afstandsschoten. Wanneer Laar dan ook een foutje maakt bij het uitverdedigen, straffen ze dit genadeloos af en openen de score, 0-1. Gelukkig is er genoeg vertrouwen opgedaan dit seizoen en is er voldoende geloof in eigen kunnen, dat de thuisploeg zich nog niet gewonnen geeft. Ze gaan furieus tekeer bij de zoektocht naar de gelijkmaker. Sibe is er heel kort bij maar werkt af op de keeper. Een nieuwe poging van hem volgt snel, nu ziet hij zijn poging uiteenspatten op de deklat. Bent is er 2 minuten later voor de volgende grote kans. Zijn schot wordt op geweldige wijze door de bezoekende keeper vanonder de lat gehaald. Drie hoekschoppen op rij leveren ook nog geen doelpunt op. Wanneer een bal door de verdedigers van Zemst wild wordt weggewerkt, valt die in Stan zijn voeten. Hij waagt zijn kans en de keeper ziet de bal pas heel laat door het bos van spelers tevoorschijn komen. Hierdoor is hij net te laat met zijn reactie en komt Laar verdient op 1-1. Stan superblij en ook een enorme ontlading bij zijn medespelers dat eindelijk het verdiende doelpunt op de tabellen staat. Laar blijft doordrukken maar Lenz en Bent zien hun pogingen gestopt worden door de keeper.

Bij het ingaan van het laatste blokje is het nog steeds razend spannend. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht met een voorlopige 1-1 tussenstand. Laar blijft de ‘powerplay’ van het derde blokje handhaven. Zemst kreunt onder de enorme aanvalsgolven van de thuisploeg. Wanneer Bent vanuit een schuine hoek verwoestend uithaalt en de 2-1 binnen knalt, ontploft de kerremansheide andermaal. Zemst kraakt mentaal en kunnen amper nog weerwerk bieden. Sibe schiet nog eens zonder echt kracht, maar wel precies in de hoek waardoor het niet veel later 3-1 staat. Met nog 5 minuten te spelen blijft Laar doorgaan op hun elan. Sibe waagt nog eens zijn kans, maar Vince houdt de bal tegen en verliest zijn evenwicht. Hij is echter attent genoeg om vlug voor dat de keeper er is zijn voet tegen de bal te zetten, 4-1. Lenn geeft, met nog 2 minuten te spelen, een perfecte steekpas naar Lenz, maar die kan de bal niet laag genoeg houden voor de 5-1 binnen te leggen. Zo blijft de stand op 4-1.

Alweer een knappe prestatie van onze toppers. Ze mogen trots zijn op hun parcours dat ze tot nu toe aflegden in competitie. 8 zeges op 11 wedstrijden. Vandaag was het door de geweldige mentaliteit en strijdlust van de spelers dat we de zege binnen haalden. Het was best lastig om er spelers uit te halen die uitblonken. Dit was ook zichtbaar op de stemming, waar er 9 van de 12 spelers een stem kregen. Dit geeft ook weer dat ze zelf merken dat iedereen belangrijk is voor deze ploeg. Hopelijk kunnen we volgende week nog eens stunten. We trekken dan naar KFC Haren (11u15), een ploeg waar we de vorige keer slaag van kregen met 2-11. Maar de bal is rond en de wedstrijd moet altijd nog gespeeld worden, remember OHL. Supporters allen op post!!!