Wedstrijd datum:
zaterdag, 7 september, 2019
Resultaat:
NVT

Na de overwinning van vorige week tegen Meise, volgde nu een nieuwe uitdaging. We trokken naar Oud-Heverlee Leuven met het gedacht dat het een betere ploeg zal zijn dan Meise. De selectie bestond uit Stan, Vince (C), Senne, Jelle, Lennert, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn, Wannes en Lars.

We begonnen eraan met Loeka in doel, Stan, Senne en Lennert nemen de verdedigende taken op hun. Lenn als spelverdeler en in de aanvalslinie stonden Lenz, Vince en Mathijs.

De wedstrijd starten in evenwicht en beide ploegen gingen elkaar wat aftoetsen. Het was dan ook even wachten voor we een eerste grote kans konden optekenen. Het was de thuisploeg die geleidelijk aan de wedstrijd in handen begon te nemen. Wanneer er dan ook nog eens onnodig balverlies was op het middenveld, was het eerste doelpunt een feit. De bezoekers begonnen te twijfelen en Oud-Heverlee Leuven ging hier gretig gebruik van maken. Zo konden ze vlug nog 2 keer scoren voor het einde van het eerste blokje.

Met een 3-0 stonden we voor een bijna onmogelijke opdracht. Sibe, Lars, Wannes en Jelle kwamen erop. We kregen enkele kansen maar tot scoren kwamen we niet. We deden wel beter mee nu, maar toch was het de thuisploeg die net voor rust nog kon scoren. Zo stond het halverwege 4-0.

Na de pauze begonnen we sterk en kregen een goede kans via Sibe voor ons scorebord te openen, maar zijn poging werd gered door de doelman. Het wilt veel zeggen dat het tot minuut 35 duurde voor we een eerste keer echt gevaarlijk konden zijn. Niet veel later werd Sibe opnieuw gelanceerd maar in plaats van de bal op Lennert te spelen, hield hij zelf de bal aan de voet. Hij verloor de bal en weg kans. Leuven prikte soms tegen en bij zo’n tegenaanval volgde de 5-0. Wanneer ze een vrije trap kregen speelde Lenn het leep door de bal vlug te onderscheppen. De scheids zei niks, Lenn speelde verder en scoorde de eerredder, 5-1. De spelers waren opgelucht dat de eerredder er eindelijk was. Het verslapte wel de aandacht en 2 keer konden ze op doelman Jelle afgaan waardoor de tussenstand na 45 minuten 7-1 was.

In het laatste blokje gingen onze gasten er nog eens vol voor. Loeka kreeg nog enkele goede kansen en ook Lennert kwam nog bijna tot scoren. Wanneer Loeka nog eens op volle snelheid de lijn afgaat, verliest hij het overzicht en ziet Sibe niet voor doel vrij staan. De verdediger van Leuven komt goed terug en tikt de bal uit Loeka zijn voeten in hoekschop. Ook hier geven we weer een kans tot doelpoging te gemakkelijk weg. Maar in dit blokje staan we wel goed op positie en geven we nog weinig kansen weg. Zo blijft de eindstand op 7-1.

Volgende week spelen we thuis om 10u tegen Keerbergen. Hopelijk kunnen we dan nog eens de zege pakken. Supporters allen op post.