NVT

Selectie: Xander, Hanne, Tjenne, Kobe P, Kjell, Lukas, Ilian (C), Lars, Daan, Thomas
Verontschuldigd: Maxim en Kobe DB
Geblesseerd: Viktor en Laure

Door het uitstellen van de competitiewedstrijd tegen Patro Hoevenen, moesten we op zoek naar een nieuwe tegenstander. We kwamen terecht bij het verre Noorse (Kapellen). Het vroege uur (9) namen we er met plezier bij onder het motto “alles voor de voetbal”.

Laar begon sterk aan de wedstrijd en deze keer geen last van het vroege uur. Het was de tegenstander die lag te slapen en in de eerste minuut mocht Ilian al een eerste keer op de doelman afgaan. Hij bleef kalm en keek goed en plaatste de bal naast de keeper. Laar bleef ook na het vroege openingsdoelpunt constant voor het vijandelijke doel. We creëerden vele kansen maar score lukte maar niet. Ook een platte bal hielp al niet veel. Maar wat Thomas, Kjell, Daan, Lars en Ilian ook probeerde, de bal ging er maar niet in. Toen Noorse een eerste keer aan de overkant opdaagde, was het Hanne die uitpakte met een wereldsave in 2 tijden. Zo trokken we halverwege naar de kleedkamer met een zeer magere 0-1. We speelden zelf te traag en onze flankspelers doken veel te vlug centraal, waardoor er een bos aan spelers gevormd werd voor de doelmond.

Voor de tweede helft werden er tactisch enkele wijzigingen aangebracht. Zo gingen we maar met 1 verdediger spelen, aangezien ze voor het grote deel in de eerste helft werkloos toezagen. Op het middenveld gingen we dan met z’n vieren spelen en kregen de flankspelers de opdracht om het speelveld breed te houden. Het loonde, want net zoals in de eerste helft, kwamen we vlug tot score. Deze keer via Lukas. Toen Kjell z’n flank afging en de bal perfect inspeelde op Lukas. Die twijfelde niet en vlamde zijn 2de tegen de netten. Laar begon steeds beter te combineren en het bewijs was het 4de doelpunt van de dag. Ilian veroverde de bal en stuurde Daan weg op zijn flank. Die speelde de bal naar Thomas die mooi doortikte. Kjell kwam zo in scoringspositie te staan, maar was niet egoïstisch en paste nog naar Daan, die zo voor de 0-4 zorgde. Ook de thuisploeg kreeg nog een grote kans zoals voor de rust, maar andermaal stond Hanne paraat met een geweldige redding. Wanneer Thomas niet veel later alleen richting keeper gestuurd wordt, lijkt zijn eerste doelpunt een feit te gaan worden, maar in plaats van een doelpunt wordt hij onderuit geduwd en laat de scheidsrechter gewoon begaan. Niet veel later krijgt hij nog een grote kans wanneer een rebound op een schot van Kjell in zijn voeten belandt maar Thomas besluit over. Met een tweede doelpunt van Daan en een derde van Lukas werd de score nog vergroot tot 0-6.

Ook al doet de uitslag vermoeden dat het een goede wedstrijd was, dit was het zeker niet. We speelden veel te traag en waren met z’n momenten slordig in de opbouw en de afwerking. Dit moet zeker beter, tegen een sterkere ploeg krijg je met dit vertoon het deksel op de neus. Volgende week hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen Cantincrode (11u30). Supporters allen op post!!!