Wedstrijd datum:
zondag, 3 mei, 2015
Resultaat:
NA
Paasmaandag is traditiegetrouw KVV-jeugdtornooi, en ook SK Laar U8 was van de partij. Vorig jaar strandden we nog in de halve finale
en dit seizoen zijn we ook al goed bezig geweest, waardoor we met de nodige ambities richting ‘t rivierenhof trokken. Ilian mocht deze week
de kapiteinsband aantrekken. Hij werd bijgestaan door Xander, Tjenne, Lukas, Thomas, Viktor en Daan.

10u SK Laar – Groenendaal
Deze ploeg hadden we al tweemaal ontmoet tijdens het seizoen en bracht 2 keer een zege op voor SK Laar (0-7 en 5-2). Het leek dus een
haalbare kaart. Dit was het echter niet en vanaf het begin van de wedstrijd werden we onder druk gezet. Onze knapen stonden met zijn
momenten te dromen op het veld en gingen het duel niet aan. Zo was het ook Groenendaal dat tot scoren kwam. Met een 0-1 achterstand
gingen we de rust in. Maar na de pauze was er maar weinig beterschap in onze ploeg te bespeuren. We hadden nu wel overwicht in het
balbezit, maar buiten een paar afstandsschoten van Lukas kwamen we niet. Groenendaal speelde de counter en Xander hield ons in de
wedstrijd. Het slotoffensief bracht nog een actie van Ilian, maar Daan kon de bal niet tussen de palen schieten en zo verloren we onze
eerste wedstrijd van de dag.

11u Simikos – SK Laar
In de tweede wedstrijd van de dag moest er gewonnen worden, als we naar de halve finale wouden gaan. De spelers hadden het begrepen
en gingen er nu toch al iets steviger tegenaan. Het eerste kansje was voor Laar via Viktor. Maar nadien vielen we volledig terug en duwde
Simikos ons verder achteruit. Simikos vuurde de bal richting Xander, maar die redde de bal in eerste instantie, maar de aanvaller van de gele
brigade was goed gevolgd en tikte de bal tegen de netten. Zo gingen we met dezelfde stand als de eerste wedstrijd de rust in. In de tweede
helft was het erop of eronder, waardoor we meer risico’s moesten gaan nemen, waardoor Simikos op de tegenaanval kon speculeren. Tjenne
stond iets te nonchalant te verdedigen en stapte te vroeg uit, waardoor er 2 spelers van de tegenpartij alleen voor Xander stonden. Toen de bal
dan ook nog perfect werd ingespeeld, scoorde ze een tweede keer. De scheids had echter gevaarlijk spel gezien, waardoor de stand op 1-0 bleef.
Laar probeerde iets te forceren en bracht Lukas opnieuw in het veld voor Thomas, waardoor Viktor de snuit werd. Er volgde onmiddellijk een grote
kans voor Laar maar zonder succes. We probeerden nog en bijna lukte het nog ook, maar een schot van Ilian spatte uiteen op de paal, waardoor
we voor een tweede keer met het kleinste verschil verloren.

12u Stabelino – SK Laar
We hadden nu nog een waterkansje voor een extra wedstrijd in de troostingsronde, maar dan moest er nu absoluut gewonnen worden, en liefst nog
met veel doelpunten. Laar begon deze keer sterk aan de wedstrijd en kwam verdient op voorsprong. Door goed stoorwerk van Thomas, kreeg Ilian de
bal in de voeten en die twijfelde niet en scoorde de 0-1.  We voetbalden nu plots een stuk losser en bleven naar voren stormen. We kregen verschillende
kansen via een goed werkende Thomas. Maar op de 1ste kans van Stabelino was het direct prijs voor hun. Met een mooie lob werd Xander verslagen.
Laar vocht echter terug en niet veel later volgde de 1-2 via Viktor, het was zijn 15de doelpunt van het seizoen. Na de korte pauze bleef het spelbeeld
ongewijzigd en was het vooral Laar dat tot kansen kwam. Ilian mocht alleen op doel afgaan, maar plaatste de bal naast. Net als in de eerste helft was het
voor Stabelino bijna direct prijs op hun eerste kans na de rust. Ze hadden echter niet gerekend op een wereld save van Xander, de doelman van SK Laar en
misschien wel de beste keeper van het gehele tornooi. Hij zorgde zelfs voor een extraatje door de bal uitstekend uit te trappen richting Ilian. Die mocht
zo voor de tweede keer deze wedstrijd alleen op de doelman afgaan. Deze keer bleef hij kalm en scoorde zo de 1-3 eindstand.

13u SK Laar – Berkenrode
Ondertussen was het duidelijk geworden dat er geen vijfde wedstrijd ging komen voor onze manschappen. Net zoals in de eerste 2 wedstrijden van de
dag, werd het weer duidelijk dat het afwerken een probleempuntje blijft van onze ploeg. Berkenrode scoorde echter wel ondanks een schitterende prestatie
van Xander dit tornooi. Laar bleef aanvallen en Daan kon alleen op doel afgaan maar trapte naast de bal waardoor de kans de nek werd omgewrongen.
Niet veel later een kans voor Lukas net naast. Uiteindelijk viel de bal goed voor de voeten van Daan en zo stond het weer gelijk. In de tweede helft bleef
Laar nog op zoek gaan naar een tweede winst van de dag, maar scoren lukte voor geen van beide ploegen meer, waardoor het 1-1 bleef.

Eindstand

1 Simikos 4  4  0  0  10-3   12
2 Groenendaal 4   3   0   1    10-6       9
3 SK Laar 4   1   1   2     4-4        4
4 Stabelino 4   1   0   3    8-13       3
5 Berkenrode 4   0   1   3    6-12       1

Aangezien we niet bij de eerste 2 waren, eindigde ons tornooi hier. Misschien verdienen we wel meer op basis van een heel seizoen, maar een tornooi
wordt gespeeld op 1 dag. We haalden niet ons beste niveau, moeten we gewoon durven toegeven. Al moeten we ook wel vaststellen dat we eigenlijk
dit seizoen nog geen zege gestolen hebben, want bij ons staat slecht spelen gelijk aan een nederlaag. Misschien moeten we die traditie af en toe toch is
doorbreken en gewoon een zege meepikken. Of blijven de supporters en technische staf misschien toch liever het mooie voetbal zien.
Komende zaterdag staat er een wedstrijd op en tegen Olvac (9h30) op het programma. Supporters allen op post.