Wedstrijd datum:
zaterdag, 1 februari, 2020
Resultaat:
NVT

Na de nipte nederlaag van vorige week tegen Machelen (7-8), trokken we deze keer naar Boortmeerbeek. Een ploeg waar we al 2 keer tegen konden winnen dit seizoen, al was de laatste een nipte (4-3). Het ging geen gemakkelijke opdracht worden met een paar sterkhouders die we misten deze week. Lars kon niet, Lenn en Loeka vielen uit de selectie door ziekte. Gelukkig hadden we nog 10 toppers over die ervoor gingen strijden: Stan, Vince, Jelle, Senne, Lennert, Mathijs, Sibe, Lenz, Elias en Bent.

Lennert, na zijn sterke prestatie van vorige week, nam voor de tweede week op rij plaats tussen de palen. Jelle, Stan en Senne. Sibe als spelverdeler. Bent en Lenz waren de speerpunten op de flank. Elias was de spits. Onze toppers hadden lessen getrokken uit de vorige week. Ze waren nu vanaf het begin aanwezig en attent. Dit kon niet gezegd worden van de thuisploeg. We konden ze dan ook hoog vastzetten. Laar was scherp en wonnen de meeste duels. Ook in de combineren met elkaar deden ze het prima. Een hoekschop na 4 minuten van Bent zorgt voor een eerste grote kans. Lenz springt hoog en neemt de bal in 1 tijd. Hij verdwijnt echter over het doel. Na 9 minuten spelen haalt Sibe uit vanop afstand. Door de natte omstandigheden krijgt de keeper van Boortmeerbeek de bal niet goed onder controle. Elias volgt attent en is sneller dan de keeper bij de vrije bal en scoort zo zijn eerste doelpunt. Laar blijft doorduwen en legt 2 minuten later een heerlijke combinatie op de mat. Vanop de recht kant speelt Jelle de bal naar achter richting Stan. Die verlegt het spel naar Links bij Senne. Die kapt op zijn beurt zijn man geweldig uit en geeft mee met Lenz. Die geeft voor en Sibe rond de knappe aanval af, 0-2. 2 minuten later is het opnieuw prijs, een voorzet van Bent wordt door Lenz goed afgewerkt. Zo staat het na 13 minuten spelen al 0-3. De thuisploeg heeft tot dan nog geen poging gedaan richting het doel van Lennert.

Bij het begin van het tweede blokje zien we een reactie bij de thuisploeg. Mathijs en Vince zijn ondertussen op de grasmat verschenen. De wedstrijd is in evenwicht en ze kunnen nu ook een paar keer Lennert bedreigen. Laar komt nu moeizaam tot kansen. Vince is er is kort bij, net als Mathijs. Maar deze 2 kleine kansjes is het enige dat Laar laat zien dit blokje. Boortmeerbeek zet nog eens stevig door op de rechtse kant en Stan is net niet scherp genoeg om de bal weg te tackelen. Zo kan die van kortbij uithalen naar doel, waar Lennert nog een goede reactie heeft. Toch schiet de bal door en kan de aanvaller van Boortmeerbeek milderen tot 1-3. Gelukkig had Lennert nog een geweldige reactie net voor de rust wanneer een speler alleen op hem afkomt en zo de dubbele voorsprong behouden blijft met de rust.

In het derde blokje zien we opnieuw Laar dat het spel dicteert. Al worden de kansen schaarser hoe langer de wedstrijd duurt. Sibe stuurt een pas richting Bent en die schiet de 1-4 tegen de netten. Hij krijgt nog een mogelijkheid om de score op te drijven, maar deze schiet hij over.

Met nog 15 minuten te spelen ziet het er goed uit voor Laar. Met een voorsprong van 3 doelpunten zou het geen probleem meer mogen worden. En dit werd het ook niet meer. Laar speelde een mature wedstrijd en bleef druk naar voren zetten waardoor Boortmeerbeek het moeilijk heeft om een slotoffensief op te zetten. Het is Laar dat korter bij de 1-5 is. Een bal geraakt niet weg voor het doel van Boortmeerbeek, maar in het geharrewar krijgen zowel Vince als Bent de bal net niet tegen de netten gewerkt. Met nog 2 minuten te spelen haalt Bent nog eens uit vanop afstand. Zijn poging spat uiteen op de lat. Zo blijft het 1-4.

Een knappe teamprestatie van onze ploeg. Dat bewijst ook de 4 verschillende doelpuntenmakers. Niemand stak er echt bovenuit, maar de hele ploeg. Knap gedaan toppers! Komende zaterdag spelen we thuis tegen Kapelle o/d bos. De wedstrijd start om 10u. Supporters allen op post!!!