Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 5 oktober, 2019
Resultaat: 
NVT

Het was en grijze en kille zaterdagmorgen wanneer we naar Boortmeerbeek trekken. Deze week bestond de selectie uit Stan, Senne, Jelle, Lennert (C), Loeka, Sibe, Lenz, Lenn, Mauro, Bent en Lars. De aftrap stond gepland om 10u45, maar doordat het veld bezet was, begonnen we ruim 20 minuten later aan de wedstrijd.

Na een uitgebreide opwarming was het Laar dat de wedstrijd op gang mocht brengen. Het deed dat deze week met Jelle, Stan, de 5 x L (Lennert, Lars, Lenn, Loeka, Lenz) en Sibe. Het ging er vrij chaotisch aan toe en vele spelers liepen heel kort bij elkaar. Het was Lenn die na 4 minuten met een individuele actie de score opende. Lang konden de Larenaars niet genieten van hun voorsprong. Jelle mocht zich na 6 minuten spelen ook omdraaien, 1-1. Laar kreeg het balbezit maar had het er best moeilijk mee. Een hoekschop van Lenn zorgde voor nieuw gevaar. Sibe miste op een haar na de bal met zijn hoofd, maar een verdediger van de thuisploeg raakte wel de bal en zag deze in eigen doel belanden. Een eerste goede combinatie zorgt ervoor dat Loeka voor de keeper gezet wordt en die schiet de 1-3 tegen de netten. Niet veel later scoort Sibe met een volley de 1-4 tussenstand op het bord.

Na het eerste blokje kwamen Mauro, Bent en Senne in de ploeg voor Laar. Ze kregen tijdens het pauzemomentje mee om het veld veel breder te houden bij balbezit en dit was duidelijk merkbaar. Laar domineerde nu echt en voetbalde bij zijn momenten mooie combinaties bij elkaar. Het was niet enkel balbezit dat ze hadden, ze creëerde ook een hele resem kansen. Toch was het de thuisploeg die de 2-4, tegen de gang van het spelbeeld, scoorde. Opnieuw Laar dan, Mauro miste van kortbij, maar Sibe lukte het wel om de 2-5 binnen te schieten. Keeper Jelle geeft de bal vlug langs de rechterflank mee na een redding. Lenn neemt hem goed mee en stoomt door op de flank, hij kijkt goed voor hij de bal voorgeeft en past perfect in Sibe zijn voeten in de eerste zone. Die lijkt met links uit te gaan halen, maar kapt naar zijn rechtervoet. Hiermee trapt hij niet maar legt de bal perfect in de loop van Bent aan de tweede paal die zo gemakkelijk de bal binnen te tikken heeft. Knap staaltje teamwork! Met nog enkele minuten te spelen probeert de thuisploeg nog eens naar voren te gaan. De verdedigers (Stan, Lars, Senne en Lennert in het eerste blokje) ogen scherp en zorgen dat er weinig duels verloren gaan. Jelle krijgt dan ook niet veel werk meer in dit blokje. Het is Laar dat de ruststand vastlegt via Lenn op 2-7.

Na de rust is het even terug op gang komen voor de groen-wit hemden. De thuisploeg profiteert andermaal om snel in het blokje te scoren om zo nog wat spanning terug te krijgen in de wedstrijd met de 3-7. Laar is echter niet van plan om dit te laten gebeuren. We zien opnieuw vlotte combinaties. Bent haalt uit vanop afstand en de thuiskeepster krijgt de bal niet onder controle. Sibe volgt goed en kan makkelijk de 3-8 binnen tikken. De mentale doodsteek voor Boortmeerbeek en het is nu vooral Laar dat weer kansen aan de lopende band creëert. Lenn volgt Sibe zijn voorbeeld en scoort niet veel later ook zijn derde van de wedstrijd en zet zo Laar op een 3-9 voorsprong. Net voor het afsluiten van het derde blokje zet Sibe de dubbele cijfers op het scorebord, 3-10.

Bij het begin van het laatste blokje weet Laar dat de buit binnen is. Wanneer de thuisploeg er dan toch nog eens uitkomt staat Loeka paraat. Vooraan laat Laar nog enkele goede mogelijkheden optekenen. Eerst Lenz met een schot, ook Bent krijgt nog een paar mogelijkheden langs de linkse kant, maar allen zonder succes. De beste kans komt nog van Stan wanneer de thuisploeg de bal niet weggewerkt krijgt. Hij haalt van een meter of 15 uit maar ziet zijn schot geblokt worden. Halverwege het blokje komt Lennert nog eens tussen de lijnen en deze zorgt voor een nieuwe aanvalsgolf. Enkele voorzetten van hem komen prima voor doel, maar het zat Lenz echter niet mee om hem binnen te duwen. Ook Bent komt nog eens net tekort op een voorzet van Lennert. Het lijkt erop dat we niet meer tot score komen in dit laatste blokje ondanks een heus aanvalsoffensief. Het is echter buiten Lennert gerekend. Zijn voorzetten leidde niet tot een gewenst resultaat, maar wanneer hij zelf eens zijn kans gaat vliegt de bal stevig tegen de touwen, 3-11. Het is tevens ook onmiddellijk de eindstand.

Een sterke collectieve prestatie op uitzondering van blokje 1 waar we te veel meegingen met de thuisploeg en op een hoopje liepen. Daarna was het echt wel de beste prestatie van het seizoen wat samenspel betreft. Enkel de afwerking kon efficiënter. Leuk was ook te horen dat de trainers van Boortmeerbeek na afloop zeiden dat we de best samenspelende ploeg waren die ze dit seizoen al tegengekomen waren. De andere ploegen waar ze tegen verloren was vooral door enkele technische spelers die het verschil maakte zeiden ze nog. Nossegem is ook nog een sterke ploeg, kregen we te horen. Dus we weten wat komende zaterdag op ons te wachten staat. De thuiswedstrijd start zoals gewoonlijk om 10u. Supporters allen op post!!!