Ploeg: 
Wedstrijd datum: 
zaterdag, 9 maart, 2019
Resultaat: 
NVT

Na de oefenwedstrijd van vorige week was het nu terug het ‘competitiewerk’. Met 4 overwinningen in de laatste 4 wedstrijden in competitie was er voldoende vertrouwen getankt. Al verloren we wel 1 van onze sterkhouders, Lenn mocht namelijk meegaan met de jongens van een jaartje ouder. Onze selectie bestond deze week uit: Vince, Senne, Jelle, Loeka (C), Sibe, Rune en Wannes.

We begonnen aan de wedstrijd met Jelle in doel. Verder stonden Senne, Loeka, Sibe en Vince tussen de lijnen voor Laar. De wedstrijd was nog maar net bezig of we kregen al een kans te zien voor Laar, zonder succes echter. Ze namen de wedstrijd dan ook in handen en drukte de thuisploeg naar achter. Maar na 4 minuten spelen werd er snel diep gespeeld door de thuisploeg en stond het 1-0. Laar probeerde wel maar kwam moeilijk tot echt doelgevaar. Wanneer er dan ook een bal richting Vince onderschept werd, sloegen ze weer genadeloos toe, 2-0. Laar kreeg nog een reuzekans voor de aansluitingstreffer, maar Loeka trof doelman, paal en tot slot naast de goal in 1 kans. De bal wou er niet in en zo eindigde het eerste blokje met een 2-0 voorsprong voor Werchter.

Hetzelfde beeld in het tweede blokje, Laar had meer het balbezit en speelde veel voor het doel van de thuisploeg, maar die hadden een goede keeper tussen de palen staan. Wannes en Rune waren ondertussen in de ploeg gekomen en deden meer dan hun best. Uiteindelijk kreeg Laar wat het verdiende, een doelpunt. Sibe scoort na mistasten van de thuiskeeper. Laar kreeg een boost en ging verder opzoek naar de gelijkmaker. Een kans van Rune werd nog net gered door de keeper en ook op een schot van Sibe gaf hij zich niet gewonnen. De thuisploeg kreeg het heel lastig. Een minuutje voor tijd kreeg Werchter een vrije trap op een gevaarlijke plaats. De scheidrechter was onze spelers nog duidelijk aan het maken dat ze achteruit moesten op het moment dat de vrije trap genomen werd. De bal ging dan ook gemakkelijk binnen en zo stond het 3-1. Dit was ook meteen de ruststand.

Laar komt de rust uit met Vince en Loeka opnieuw op het veld. De thuisploeg toont meteen hun efficiëntie ondanks de inzet van doelman Jelle en vergroot de voorsprong vlug naar 5-1 met 2 doelpunten op korte tijd. Laar doet een positiewissel op het veld met Vince en Rune en dit ligt de groen-witte hemden beter. Opnieuw duwen ze de thuisploeg tegen hun eigen doel. Vince ziet zijn poging door de benen van de keeper gaan, die achterovervalt en tot verbazing nog net zijn arm achter de bal zet op de lijn. Weer geen doelpunt voor de bezoekers. Het zit echt niet mee. Dit is nogmaals duidelijk dat voor de derde opeenvolgende keer een blokje wordt afgefloten in een aanval van Laar.

Met nog 15 minuten te spelen gaat Laar en nog eens vol tegen aan. Loeka komt in doel. Pogingen van Laar volgen elkaar in sneltempo op. Vince, Sibe en Senne wagen allemaal hun kans zonder succes. Ook Vince zijn poging gaat net naast. Werchter komt er nu niet meer uit. Wannes ruimt achteraan alles weg. Tot er plots een bal het veld invliegt van een U10 ploeg die aan het opwarmen is. De bal botst zelfs tegen de wedstrijdbal. Het lijdt tot balverlies van Laar en aan de andere zijde wordt er onmiddellijk gescoord. Zo komt Werchter op een 6-1 voorsprong. Het is zeker niet de sportiefste daad van de thuisploeg. Sommige spelers van Laar raken serieus gefrustreerd. Ze zetten het echter om in positieve energie. Sibe scoort de 6-2. Laar mist even later de kans op 6-3 wanneer Sibe en Vince elkaar hinderen voor een schot. Rune loopt zich een paar keer mooi vrij voor doel maar krijgt de bal niet op het juiste moment van de vleugelspelers. Zo eindigt de wedstrijd op 6-2.

Een score die niet het juiste speelbeeld weergeeft. Maar in het voetbal is het ook belangrijk efficiënt te zijn. Werchter toonde dit tweemaal. Zowel bij ons als op hun eigen veld. Maar wel een prestatie waar tevreden kan op teruggekeken worden. Volgende week spelen we thuis tegen KRC Boortmeerbeek. De wedstrijd start om 12u30 en we zullen vol voor de winst gaan. Supporters allen op post!!!