Wedstrijd datum:
zaterdag, 19 oktober, 2019
Resultaat:
NVT

Het seizoen was juist halverwege vorige week, dus begonnen we met vol goede moed aan de terugronde. We trokken naar Meise, vorig duel eindigde in 8-4 voor Laar. De selectie bestond deze week uit Stan, Vince, Senne, Jelle, Lennert, Loeka, Sibe, Lenz, Lenn, Elias, Bent en Lars. We vertrokken nog in de gietende regen in Laar, maar eens ter plaatse was de regenbui voorbij.

Loeka begon in doel, verder stonden ook nog Stan (C), Jelle, Senne, Sibe, Lenn, Bent en Vince aan de aftrap. De wedstrijd begon vrij chaotisch. Er werd veel bij elkaar gelopen en vele ballen werden gewoon weggetrapt tot ergernis van de trainer. Waarschijnlijk had het veel te kleine en te smalle veld er veel mee te maken. Het was aanpassen en Laar begon geleidelijk aan te combineren. Kansen konden ze nog niet echt afdwingen. De score werd dan ook geopend met een trap uit de tweede lijn van Lenn. De bal ging nipt over de doellijn en zo opende Laar hun rekening. Het gaf hun een boost en ze duwde de thuisploeg weg. Goed stoorwerk van Bent zorgt ervoor dat die de bal in de voeten van Sibe speelt en dat die gemakkelijk de 0-2 kan score. Niet veel later werd Vince goed aangespeeld. Hij trapte zonder aarzelen op doel, maar zag zijn poging uiteenspatten op de staak. De verdedigers worden nauwelijks getest en ook doelman Loeka heeft weinig te doen. Wanneer Jelle via een dieptepas Sibe bereikt is de 0-3 een feit. Dit is ook de tussenstand na 15 minuten.

In het tweede blokje brengt Laar Lennert, Lars, Lenz en Elias die zijn debuut maakt. Ze spelen nu mooi samen en het brengt voortdurend gevaar voor het doel van de thuisploeg. Een hoekschop van Bent wordt aan de eerste paal gedevieerd door Sibe die zo de 0-4 op het scorebord zet. 2 minuten later zorgen die twee voor een herhaling voor de supporters die het gemist zouden hebben. Alleen deze keer geen 0-4, maar de 0-5 al na 24 minuten spelen. De honger van Laar is nog niet gestild en ook Bent zet zijn naam op de tabellen met de 0-6. Lenn bedient dezelfde Bent nog eens na 29 minuten en die scoort zijn tweede van de wedstrijd. Zo trekken we de rust in met een 0-7 stand.

We zien opnieuw een scherp Laar in het derde blokje, wat anders is dan gewoonlijk. Lenn, die een beresterke wedstrijd speelde, werd hard aangepakt door een speler van de thuisploeg. De scheids reageert hier echter niet op. Lenn beheerst zich en zet zijn frustraties om in een fantastische rush naar doel en vlamt er alle frustraties uit, met de 0-8, op een klein tongetje na ;-). Met de 0-9 van Vince krijgen we een vierde naam op het scorebord. Voor de dubbele score haalden onze toppers een mooie collectieve aanval boven. Lenz recupereert de bal op de flank en bedient Lenn, die kan uithalen maar ziet Lennert vrijstaand voor doel. Hij bedient deze op magnifieke wijze en Lennert zet de 0-10 op de tabel. Het geeft hem een boost van vertrouwen waardoor hij niet veel later ook nog de 0-11 weet te score. Lenz mist net voor het einde van het blokje de kans op de 0-12. Ook nu hadden onze verdedigers en doelman Jelle weinig tot geen werk.

Bij het begin van het vierde blokje laat Laar een eerste keer het tempo zakken. De thuisploeg herleeft zowaar een beetje en kan tot tweemaal toe score. De groen-witte hemden vinden het echter welletjes na deze twee eerredders en trekken het spel terug naar hun toe. Sibe lijkt te gaan scoren, maar wordt onderuit geduwd. Gelukkig is er balvoordeel bij Bent, die het dan maar afrond, 2-12. Na 53 minuten spelen scoort Bent zijn vierde van de match en zet zo een 2-13 tussenstand neer. Loeka zorgt met de 2-14 dat ook zijn naam bij de statistieken van deze wedstrijd komt. Zo had ondertussen de helft van de ploeg al een doelpunt weten te score. Elias kreeg niet veel later een voorzet van Sibe net niet gekadreerd om in zijn eerste wedstrijd tot score te komen. Met nog 6 minuten te spelen schiet Sibe de 2-15 tegen de touwen. Toch neemt Laar nog geen genoegen met de grote voorsprong. Een mooie 1-2 tussen Stan en Elias, krijgt niet wat het verdiende. Ook Loeka ziet nog een mooie poging gered worden door de doelman. Zo eindigt de wedstrijd op 2-15. Het was duidelijk niet alleen Kermis in Laar, maar ook doelpuntenkermis op Meise.

Een mooie teamprestatie waar ze trots op mogen zijn. Iedereen glunderde dan ook na de wedstrijd. Volgende week wacht Oud-Heverlee Leuven. Een ploeg waar we de vorige keer 7-1 van verloren. Hopelijk kunnen we onze progressie van de voorbije weken laten zien en er een echte wedstrijd van maken. De aftrap is om 10u. Supporters allen op post!!!