Wedstrijd datum:
zaterdag, 2 maart, 2019
Resultaat:
NVT

Na de 1-24 overwinning vorige week, stond er deze week een vriendschappelijke wedstrijd geprogrammeerd. Tegenstander van dienst was KAC Betekom. Een ploeg die in de provinciale reeksen uitkomt, dus ging het wel een moeilijkere wedstrijd worden dan de 2 voorbijgaande. Maar met 45 gescoorde doelpunten en 5 tegendoelpunten in de laatste 2 wedstrijden stonden we toch met wat vertrouwen aan de aftrap. We speelden ook een allereerste keer tegen een andere ploeg in het 8vs8 formaat, in functie van volgend seizoen. De selectie bestond uit Vince, Senne, Jelle, Loeka, Sibe, Lenz (C), Lenn, Rune en Mauro.

Met 16 spelers op het veld was best wat vreemd voor onze gasten. Ze waren dan ook duidelijk onder de indruk en de bezoekers profiteerde optimaal. Zo keken we al snel tegen een 0-3 achterstand aan. Buiten Lenz was iedereen nog niet echt bij de les. Nog voor het einde van het eerste blokje werd het zelfs nog 0-4.

In het tweede blokje zagen we veel meer strijd en inzet op het veld van onze jongens. Zo kwamen ze ook af en toe aan een kans. Vince, Lenz en Lenn miste de kansen om het eerste doelpunt voor laar te maken. Achteraan stond het ondertussen beter bij Laar. Er was duidelijk meer evenwicht in de ploeg en betekom moest nu ook knokken om tot kansen te komen. Toch moest doelman Loeka zich nog 2 keer gewonnen geven voor de rust.

Met een 0-6 tussenstand kwamen we terug op het veld voor de tweede helft. Maar net als in het begin van de wedstrijd leggen de bezoekers een tempo op dat Laar niet aankan. Ondanks het harde werk en inspanning van de meeste, stonden we na 40 minuten zowaar 0-10 achter. Maar dan was er plots een opflakkering van de thuisploeg. Sibe scoorde de ‘eerredder’ en haalde de 0 van het scorebord. Het gaf de burger moed en nog geen minuut later was het weeral prijs. Deze keer was het Vince die scoorde. Tegen het einde van blokje 3 was het echter al 2-13.

Bij het ingaan van het laatste blokje was het vooral hopen op niet te veel tegendoelpunten meer. Lenn had al veel gegeven en begon stilaan door zijn beste krachten door te zitten. Ook Lenz kon zijn sterk wedstrijdbegin niet doortrekken tot het einde. We hadden gewoonweg veel te veel gelopen, in plaats van iets meer passenspel te gebruiken. Betekom was duidelijk nog frisser dan onze toppers. Ze dreven de score dan ook nog verder op tot een zware 2-20.

Conclusie, we staan na een reeks mooie overwinningen weer met beide voetjes op de grond. Toch mogen we het positieve, de progressie van onze gasten, niet vergeten. We proberen er volgende week opnieuw te staan tegen Werchter. Deze uitwedstrijd start al om 9u30, maar zal voor onze ‘harde kern’ supporters geen probleem vormen. Supporters allen op post zou ik zeggen!!!