Wedstrijd datum:
zondag, 30 december, 2018
Resultaat:
1ste

Nu de winterstop een feit is, speelden verschillende ploegen van Laar in Eppegem een zaalvoetbaltornooi. Zo ook onze U12. Er stonden 3 wedstrijden op het schema tegen Saint Josse en 2 keer Eppegem van telkens 20 minuten. Laar zijn selectie bestond uit Tjenne, Kobe P, Maxim, Ilian, Kjell, Viktor VdA en Lukas.

De eerste van de 3 wedstrijden was tegen het Brusselse FC Saint Josse. Laar begon scherp aan het tornooi en duwde de Brusselaars naar achter. De kansen volgde in sneltempo elkaar op, maar de bal wou er maar niet in. Pogingen van Kjell, Viktor VdA en Ilian gingen naast of anders stond de keeper paraat. Lukas probeerde het van afstand, maar zijn loeier scheerde de lat. Het leek maar niet te lukken, Saint Josse kwam zelfs tot een grote kans. Met nog 3 minuten te gaan leek een 0-0 de einduitslag te worden. Laar bleef proberen en het was Maxim die de zaal deed ontploffen, eindelijk was hij daar, het oververdiende doelpunt. Het werkte bevrijdend en niet veel later verdubbelde opnieuw Maxim de score. Met nog 1 minuut te gaan leek de buit binnen tot Saint Josse de aansluitingstreffer maakte. Het zorgde nog even voor de nodige spanning, maar Laar hield stand en won met 2-1.

De tweede wedstrijd was tegen KFC Eppegem. Hier werd de score vlugger geopend. Alweer was Maxim daar om hiervoor te zorgen. De thuisploeg vocht terug en maakte vrijwel meteen gelijk. Laar drukte door en liep via doelpunten van Ilian en Maxim verder uit tot 3-1. Toch gaf de tegenpartij zich nog niet gewonnen en maakte de 3-2. Zo was het verschil halfweg miniem. Laar combineerde vlot en snel bij momenten en dit was een geseling voor de thuisploeg. Ilian en Kjell zorgden voor een 5-2 tussenstand en zo leek de zege stilaan binnen handbereik. Toch was het Eppegem dat weer aan de achterstand peuzelde en de 5-3 op het scorebord zette. Laar liet even begaan en dit zorgde bijna voor de aansluitingstreffer. Gelukkig stonden Lukas en Tjenne achteraan goed op te letten. Aan de andere kant kregen we nog enkele kansen via Kjell en Viktor VdA maar ze kwamen niet tot score. Ilian zorgde voor de iets geruststellendere voorsprong van 6-3 en toen Lukas enkele ogenblikken later de 7-3 binnen legde was het binnen. Een laat tegendoelpunt (7-4) veranderde hier niets meer aan.

De laatste wedstrijd was tegen de andere ploeg van KFC Eppegem. Tornooiwinst was bijna een feit, maar Laar wou het doen met een overwinning. Het tempo lag veel te laag in het begin, waardoor Laar het verschil niet kon maken, ook al hadden ze veel meer de bal. Kobe maakte een actie en dribbelde zijn tegenstander dol, maar grote kansen bleven vooralsnog achterwege. Toen Laar na een dikke 6 minuten het tempo verhoogde, kon de thuisploeg alleen maar terugplooien. Een mooie combinatie werd opgezet en Ilian zag Viktor aan de andere kant van het doel vrijstaan en die twijfelde niet voor de 1-0 binnen te schieten. Op een hoekschop van Lukas was het Ilian die zijn sprongkracht gebruikte om als eerste zijn hoofd tegen de bal de zette, en knikte zo de 2-0 binnen. De thuisploeg kreeg het moeilijk en het werd er niet beter op toen Kjell na 15 minuten de 3-0 binnen trapte. Lukas zette nog de kers op de taart met de 4-0.
Zo won SK Laar al hun wedstrijden en konden ze de mooie “grote” beker meenemen richting kerremansheide. Een prima resultaat van de spelers en coach Thierry. Doe zo verder mannen!