NVT

Selectie: Xander, Kobe P (C), Lukas, Kjell, Kobe DB, Daan, Lars, Maxim, Viktor, Thomas.
Wijzigingen: Uit: Maxim (M.M.) en Viktor (Bls)
In: Tjenne en Ilian

Op zaterdag 12 september was het uiteindelijk zover. Onze allereerste wedstrijd in een competitie van 7 tegen 7. Dat het een verandering zou worden wisten we al op voorhand, maar nu stonden we toch voor een eerste grote test.

Laar begon sterk aan de partij, de vele uren trainingsarbeid was voor het eerst ook te zien. Het samenspel was zeer goed (op het kunstgras) en laar probeerde al voetballend aan kansen te komen. Lukas was heer en meester op het middenveld en gaf zich weer helemaal. Hij zette zo een eerste keer Daan richting doel, maar het schot ging naast. Niet veel later was het aan de rechterzijde dat Laar kwam opzetten, maar de voorzet van Lars werd weggewerkt. Bij een balverovering werd er goed omgeschakeld en kon Daan zich sterk doorzetten langs de linkerflank. Zijn voorzet werd door een speler van de thuisploeg ongelukkig tegen de netten gewerkt, maar de 0-1 was verdiend. Niet veel later volgt er een hoekschop met Lars, de thuisploeg krijgt de bal niet weggewerkt en Lukas zet hem prachtig voor op Kobe DB die op zijn beurt schitterend afwerkt. Na 10 minuten spelen stond het zo al 0-2. Maar de thuisploeg herstelde gaandeweg het evenwicht zonder aan echt grote kansen te komen. Het was nu voornamelijk middenveldspel dat we te zien kregen. Grote kansen bleven uit en de bezoekers hadden het moeilijk met het verdedigende blok van Laar, waar Kobe P het weer prima deed.

In de tweede helft was het voornamelijk de thuisploeg dat het spel dicteerde. We kwamen onder druk te staan en konden er maar af en toe is uitkomen. Xander werd een paar keer onder vuur genomen, maar stond als een echte ‘courtois’ te keepen. Ook een poging van een doorgebroken speler redde hij in 2 tijden. Toen hij uiteindelijk geklopt was, bracht de doelpaal redding. Geen doelpunt voor de thuisploeg waardoor de stand na 30 minuten nog steeds 0-2 was. Met nog 10 minuten op de klok blijft het spelbeeld hetzelfde, Groenenhoek drukt en Laar probeert tegen te prikken. Zo kwamen er kansen voor Kjell en Daan. En wanneer Ilian een pass kan onderscheppen komt hij alleen voor de keeper, hij bleef kalm en plaatste de bal beheerst naast de keeper. 0-3 en de wedstrijd leek gespeeld te zijn. Voor de thuisploeg was dit een opdoffer en leken van slag. Laar kreeg nog een grote mogelijkheid, maar de poging van Ilian trof de deklat en in de rebound vloog de poging van Kobe DB hoog over. Zo eindigde de wedstrijd op 0-3, een prima resultaat en stilaan krijgen we het samenspel een beetje onder de knie. Volgende week staat een ‘galawedstrijd’ op het programma tegen de mama’s ploeg. Aftrap 10h30 op de kerremansheide. Supporters allen op post!!!