Wedstrijd datum:
zaterdag, 11 januari, 2020
Resultaat:
NVT

Voor de eerste wedstrijd van 2020 hoefden we geen verre verplaatsing te maken. Er stond al onmiddellijk een derby op de kalender tegen de buren van FC Zemst. De vorige 2 duels in competitie werden gewonnen door onze groen-witte hemden. Maar op de benefiet kregen we er flink van langs van hun A-ploeg. Gelukkig was het deze keer terug strijd met gelijke wapens en speelden we tegen hun B’s. De selectie bestond uit Stan, Senne, Lennert, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz (C), Lenn, Elias, Wannes, Bent en Lars.

Loeka begon tussen de palen, verder was het Stan, Lenz en Wannes die de verdedigende taken op hun gingen nemen. Lenn stond centraal met naast hem Bent en Sibe op de flanken. Mathijs was de diepe spits. Laar begon stevig aan de wedstrijd en voetbalde voortdurend op de thuisploeg hun helft. Alleen speelden ze veel te kort bij elkaar en werd er geen gebruik gemaakt van de ruimte die er op de flanken was. Er kwam dan ook weinig doelgevaar voort en ook de thuisploeg slaagde er niet in om Loeka enigszins te bedreigen. Op het einde van het eerste kwartier dan toch plots een reuzekans. Een hoekschop van Bent wordt net niet voldoende hard gekopt door Lenn en de bal vliegt naast het doel. Zo stond het na een flauw openingskwartier 0-0.

De coach gaf nog eens mee van het veld veel breder te houden en veel meer van kant te wisselen. Elias, Lars, Senne en Lennert werden in de ploeg gedropt. Laar trok het tempo op en was bijzonder dominant met tussenposes. Er kwam nu ook regelmatig doelgevaar bij. Sibe krijgt de bal op het middenveld aangespeeld door Lenn en wordt niet opgevangen door de thuisploeg. Zo krijgt hij alle tijd om uit te halen en zet Laar op een verdiende voorsprong. Lars is niet veel later dicht bij de 0-2, maar zijn poging vanuit de tweede lijn vliegt net naast. Ook Elias krijgt een mooie gelegenheid op een kans, maar aarzelt net iets te lang, waardoor hij de bal verliest. Zemst komt er af en toe is uit, maar Loeka echt onder druk zetten zit er niet in. Zo duiken we de rust in met een 0-1 tussenstand.

De groen-witte hemden openen de tweede helft met een furieus tempo. De bezoekers weten niet wat hen overkomt en worden volledig richting eigen doel geduwd. We krijgen nu echt kans op kans en het is een kwestie van tijd voor er gescoord zal worden. Wanneer Mathijs een bal goed verlengt zet hij Bent alleen voor doel. Deze schiet de bal voorbij de keeper en zo staat Laar op een dubbele voorsprong. Niet veel later glipt Lenz door de verdediging en kan alleen op de doelman afgaan. Hij blijft ijzig koel, kijkt goed naar de doelman en werkt dit zeer beheerst af door hem naast de keeper binnen te leggen. 0-3 en Laar zit op rozen. Mathijs zit de verdedigers steeds kort op de huid wat lijdt tot veel balverlies van de Zemstenaren. In minuut 43 toch plots een doelpunt van de thuisploeg. Een bal kan voorgebracht worden wanneer er te weinig druk op zit van onze verdedigers. De bal gaat over Loeka en Senne verliest het duel waardoor de bal gemakkelijk binnen gelegd kan worden door de thuisploeg.

Met nog 15 minuten te spelen gaat Laar nog eens flink tekeer bij het begin van het laatste blokje. Lenz zijn poging spat uiteen op de paal. Nog geen minuut later wordt een schot van Sibe uit de hoek geranseld in hoekschop. Op de hoekschop die volgt haalt Lars uit op een half weggewerkte bal, maar ook zijn schot wordt nog uit de hoek gehaald door de thuiskeeper. Zo blijft de stand na 50 minuten spelen onveranderd op 1-3. Zemst ruikt zijn kans en probeert nog eens richting Loeka te trekken. Maar wanneer Laar de bal veroverd en snel omschakelt zijn ze een vogel voor de kat. Sibe stuurt met een sublieme pas tussen 2 verdedigers Lennert weg op de rechterflank. De keeper en de laatste verdediger stormen op hem af, maar Lennert houdt het overzicht en ziet Lenz en Elias alleen voor een leeg doel staan. Hij zet hem voor en Lenz hoeft hem alleen maar binnen te leggen. Dit was eentje voor het voorbeeldboekje. 1-4 en Zemst definitief gekraakt. Een hoekschop levert bijna nog een doelpunt op via Stan, maar zijn poging wordt gered door de doelman. Zo eindigt de wedstrijd op 1-4.

Een mooie collectieve en volwassen prestatie van onze mannen. Laar domineerde en liet Zemst niet toe in de wedstrijd te komen. Iedereen was gemotiveerd en ging ervoor. Hopelijk nog veel meer van dit in 2020. In ieder geval een prima start. Komende zaterdag komt Vilvoorde City op bezoek. De wedstrijd start om 10u00. Supporters allen op post!