Wedstrijd datum:
zaterdag, 21 september, 2019
Resultaat:
NVT

Net zoals een week geleden, beleven we weer een prachtige nazomer dag met temperaturen rond de 25 graden. Gelukkig moeten onze spelers niet lang in de wagen zitten voor de verplaatsing naar FC Zemst. Een heuse derby, wat blijkbaar toch ook een beetje leeft bij de kinderen (vooral die van de pimpernel). De zenuwen zijn dan ook strak gespannen in de kleedkamer, zeker als er nog een tweede ploeg bijkomt. We besluiten dan maar vlug te gaan opwarmen en te focussen op de wedstrijd. Het kunstgras en het wedstrijdverloop zal de gevoelstemperatuur enkel nog verhogen.
De selectie van de groen-witte brigade bestaat deze week uit Vince, Senne, Jelle, Lennert, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenn, Wannes, Mauro, Bent en Lars (C).

Laar begint, in tegenstelling tot de vorige weken, slordiger en leed veel balverlies.
Misschien hadden de zenuwen toch grotere invloed dan gedacht. Maar na een eerste poging van Zemst, waarbij Loeka onmiddellijk zijn waarde laat zien, komen ze los. De combinaties zijn nog steeds minder dan de vorige weken, maar de drang naar voor is er wel. Het levert enkele hoekschoppen op en wanneer de bal blijft hangen voor de voeten van Jelle, knalt hij de bal hoog tegen de netten, 0-1 voor Laar. Niet veel later krijgt Jelle de kans om meteen zijn tweede van de dag te scoren, maar hij kan de voorzet van Vince niet binnen duwen. Lars staat achteraan sterk te spelen en zorgt ervoor dat de tegenprikken tot een minimum herleid worden. Als ze er dan toch eens door geraken is er nog steeds Senne en Wannes om weg te werken. Een mooie combinatie in 1 tijd tussen Vince en Sibe levert een hoekschop op, maar veel volgt hier niet uit. Mauro zet net voor het einde nog eens goed druk op de verdediger, waardoor die de bal in de voeten van Sibe speelt, maar zijn schot is te zwak.

In het begin van het tweede blokje heeft Laar de touwtjes wat meer in handen. Maar wanneer Lenn zich tussen 2 spelers wilt doorzetten, lijdt hij balverlies en zet Zemst snel een counter op. De verdedigers bieden hier te weinig tegenstand en geeft zo de gelijkmaker gemakkelijk weg na 18 minuten. Toch is het geen opdoffer. De bezoekers stormen naar voren. Lenn bedient Bent en die aarzelt niet, 1-2. Alsof dat nog niet voldoende is zet Bent zich opnieuw stevig door op de flank en gaat recht op doel af en werkt beheerst de bal tegen de touwen. Zo staat er plots een dubbele voorsprong. Mathijs werkt zich ook te pletter en zet de verdedigers steeds onder druk. Zo kan Laar de thuisploeg ver van hun eigen doel houden. Net voor de pauze toch nog een mogelijkheid voor Zemst, maar Jarne geraakt niet voorbij Loeka. Zo duikt Laar de rust in met een 1-3 voorsprong.

Net na de pauze krijgen we een sterk begin van Laar. Bent gaat nog eens door op de flank. Zijn voorzet wordt door de thuiskeeper ongelukkig in eigen doel geduwd en zo staat het na 32 minuten 1-4. Maar zoals elke week is blokje drie het moeilijkste voor onze toppers. Zemst neemt de wedstrijd in handen en duwt Laar terug op eigen helft. Het neemt keeper Jelle en zijn verdedigers onder vuur en ze bezwijken beetje bij beetje. Zo staat het niet veel later al 3-4. Opnieuw spanning bij de talrijk opgekomen supporters. Een afvallende bal wordt door een speler van de thuisploeg op de slof genomen, net op het moment dat onze keeper even niet bij de les is en de gelijkmaker is een feit. Laar moet en grijpt in en brengt Loeka, Lars en Sibe tussen de lijnen om opnieuw meer greep op de wedstrijd te krijgen. Het spel gaat nu vlot heen- en weer met kansen aan beide kanten. Met nog 1 minuut te spelen voor het einde van het blokje komt de bal bij Loeka, die Laar weer een bonus bezorgt, 4-5.

Miniem verschil en nog 15 minuten te spelen. De hitte heeft ondertussen al vele spelers vermoeid en het zal vechten worden tot het einde. Laar beseft dit en probeert nog eens stevig door te duwen bij het begin van dit laatste blokje. Sibe is de eerste die een voorzet probeert binnen te schieten, maar zijn poging is andermaal te zwak. Maar de andere veldbezetting bij Laar zorgt voor voldoende verwardheid bij de thuisploeg, waardoor ze moeilijk tot kansen komen. Wanneer Loeka na 49 minuten de 4-6 op het scorebord zet, lijkt de winst voor onze groen-witte strijders binnen. Zemst legt zich echter nog niet neer bij deze achterstand en zet een heus slotoffensief op poten. Vince staat zowaar in een schietkraam, maar laat ook zijn keeperskwaliteiten nog eens bewonderen aan de supporters achter zijn doel. Hij houdt Laar bijna in zijn eentje recht. Het was vijf minuten bibberen en beven voor spelers, trainer, afgevaardigde en supporters van Laar. Ze komen er ongeschonden uit en alle spelers geven hun volledig en knokken hun terug in de wedstrijd. Op een hoekschop is Laar plots dicht bij de 4-7. Het ingestudeerde nummertje komt er na 56 minuten!!! een eerste keer goed uit. Op een hoekschop van Bent wordt er vanuit het ‘rijtje’ goed bewogen en komt Sibe helemaal vrij voor doel om de bal binnen te koppen. Hij kan net niet hard genoeg tegen de bal knikken en zo gaat hij voorlangs. Geen 4-7 en op de volgende aanval van Zemst valt wel een doelpunt, 5-6. Met nog anderhalve minuut te spelen blijft het bibberen en beven. Gelukkig komt er geen kans meer voor Zemst en kunnen onze toppers de winst meepakken naar Laar.

Wat een derby met spanning genoeg voor alle thuis- en uitsupporters. De mentaliteit was super van de gasten. Ze waren voetballend misschien wel iets minder, maar deden het met volle overgave en het werd ook beloond. We kunnen tevreden terugblikken na 4 speeldagen. Met 3 overwinningen kunnen we van een geslaagde start spreken. Het is iets waar een “Brusselse paars-witte ploeg” jaloers op zou zijn ☹. Volgende week spelen we een thuiswedstrijd om 10u tegen KFC Haren. Supporters allen op post!!!