zaterdag, 8 september, 2018
Resultaat:
NVT

Op zaterdag 8 september was het onze eerste uitwedstrijd van de nieuwe competitie. Onze gastjes gingen op bezoek bij Eendracht Mazenzele Opwijk. Het was voor ons de eerste kennismaking met een betalende inkom voor een gewone zaterdagwedstrijd .

Voor deze wedstrijd konden we beroep doen op Senne, Jelle, Loeka, Mathijs, Sibe, Lenz, Lenn en Wannes. Loeka begon in doel, met verder nog Jelle, Sibe, Lenz als kapitein deze week en Mathijs aan de aftrap. Het begin van de wedstrijd was er eentje met veel slechte controles en passes aan beide kanten. Het duurde dan ook enige tijd voor en doelgevaar kwam. Een schot van Mathijs ging langs de verkeerde kant van de paal. Ook de thuisploeg kwam dreigen, maar Loeka was attent. Op de hoekschop die volgde veroverde Laar de bal en schakelde pijlsnel om. Sibe maakte de counter af en zo werd de score geopend. Het was echter niet het sein voor Laar om het tempo de hoogte in te jagen wat ze vorige week deden. Het ging allemaal wat slordiger en chaotischer, misschien was het wel het kunstgras dat de boosdoener voor onze gastjes was. Feit was dat de thuisploeg van de laksheid profiteerde en snel de achterstand ombuigde in een 2-1 voorsprong na 15 minuten.

Met Wannes, Senne en Lenn in de ploeg probeerde Laar zich terug in de wedstrijd te spelen. Het spel was nu terug in evenwicht en Wannes nam zijn ploeg op sleeptouw. Hij ging de duels aan en won het merendeel hiervan. Ook zijn druk naar voren was een kwelgeest voor de thuiskeeper. Niet veel later scoorde Wannes dan ook de gelijkmaker. De andere ploegmakkers namen het voorbeeld van Wannes over en gingen ook meer druk zetten naar voren. Senne was nog wat zoekende naar zijn beste vorm en zijn schot miste dan ook wat kracht. Toch bleven de bezoekers doorgaan en dit loonde in een 2-3 voorsprong. Nadien dreigde Laar nog en ook de thuisploeg kreeg nog enkele kansen, gescoord werd er echter niet meer en zo ging Laar, net als vorige week, met een 2-3 voorsprong de rust in.

Met Mathijs in doel begon Laar de 2de helft. Ook Senne, Wannes, Sibe en Lenz stonden tussen de lijnen. Het was een moeizaam begin en ook Eendracht Mazenzele Opwijk ging nu meer druk zetten bij het uitvoetballen van Laar. Het resulteerde in enkele kleine kansen, waarbij Mathijs altijd op de juiste plek stond. Het was Wannes die echter nog eens het voorbeeld gaf aan zijn collega’s en zette flink door op de rechterflank. Zo kwam hij alleen voor de keeper en twijfelde niet. De bal ging recht op doel af, maar Lenz was er als de kippen bij om zijn voet nog voor de lijn tegen de bal te zetten om zo zijn allereerste doelpunt te scoren. Maar wat een actie van Wannes. Ook de thuisploeg creëerde nog een mooie kans. Een bal vertrok vanop hun eigen helft, maar Mathijs had een goede reactie op de hoge bal. 2-4 met nog 15 minuten te spelen.

De spelers kregen nog eens te horen dat ze er nog eens volledig voor moesten gaan, om de overwinning mee te nemen naar Laar. Dit viel bij Loeka niet in dovemans oren en niet veel later had hij de score al vergroot tot 2-6. Lenn wou de supporters ook nog wat laten zien. Hij zette zich als staartje van de ploeg goed door en haalde uit op doel. Geen kans voor de keeper en zo stond het al 2-7. Laar was nu helemaal los en Loeka maakte zijn hattrick compleet door de 2-8 binnen te duwen. Sibe slaagde, na vele zwakke pogingen op doel, er ook nog in voor de score verder uit te diepen tot 2-9. Opdracht volbracht en zo konden Sibe, Jelle en Loeka naar de kant om Senne, Lenz en Wannes nog wat extra minuten te bezorgen. Laar liet het tempo zakken en zo kon de thuisploeg toch nog milderen tot een 4-9 eindstand.

Ondanks de iets mindere prestatie op het veld dan vorige week, slagen we er toch in de winst binnen te halen. Dit deed de gastjes deugd en kan hen enkel vertrouwen geven voor de komende weken. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op de agenda. Dan spelen we om 9u30 op de velden van SK Nossegem. Supporters allen op post!!!